Hercegovački branitelj: Nismo siti, ali neće nam neko drugi nametati vlast

branitelji, hv, HVO, HVO, Mostar, Hrvatska, Europska unija, dan neovisnosti, branitelji, registar branitelja, reakcije, branitelji, Hrvatska, pismo tati, otac, domovinski rat, pismo, svjedočanstvo, branitelj, pismo tati, Hrvatska, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, pismo, Hrvatski branitelj, Zoran Milanović, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, branitelji, Hrvatska, pismo tati, pismo mrtvom ocu, pismo, progon, hrvatski branitelji, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, branitelj, pismo, prosvjedi, branitelji, Hrvatska, tajkuni, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, pismo tati, branitelj, zemlja, pismo, pismo mrtvom ocu, poplave, pomoć, Buna, spomenik, Mostar, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, Hercegovina, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, pismo tati, branitelj, Čapljina, Hrvatska zemlja, tužba, dokaz, Marina Radoš, Hrvatska zemlja, akcija oluja, Hrvatska, knin, hrvatski branitelji, gardijske brigade, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, homoseksualci, pismo mrtvom ocu, BIH, Hrvatska zemlja, pismo mrtvom ocu, Hr
Demobilizirani sam branitelj, imam obitelj koju treba prehraniti i u potpunosti shvatam one koji su izašli na ulice. I moju tvrtku kao i većine nas je pojela privatizacija, a ja sam se našao na ulici. Država za koju sam se borio ništa mi nije dala, ali nisam se ni borio da nešto dobijem nego da obranim sebe, svoju obitelj i svoj narod.

Ne mogu reći da sam gladan, ali nisam ni sit. Primanja su mala, a valja djecu školovati. Naše tajkune ne zanimaju naše brige, niti oni znaju podvući crtu. Daj meni, a briga me za sve ostalo, njihov je moto i to nas je i dovelo do ovakvog stanja.

Osobno se slažem sa  prosvjednicima koji su izašli na ulice tražeći svoja prava. Oni moraju znati tko je kriv za njihove brige i probleme, i to moraju javno reći, ne putem proglasa koji nas podsjećaju na prethodnu državu. Ako treba rušiti vlast neka je ruše tamo gdje žive, a našu vlast možemo rušiti i mijenjati samo mi koji smo je i birali na izborima. U tome je sva poenta ove priče, i ne trebamo dalje politizirati i polemizirati. Hrvatima je jednako loše kao i Bošnjacima i Srbima, uz opasku da su nam naši susjedi nametnuli člana predsjedništva i Federalnu vladu. Molim gladne, obespravljene, pokradene i poštene ljude da to javno kažu i neka svako na izborima bira svoje predstavnike.

HERCEGOVINA.info