Hercegovački branitelj: Nismo siti, ali neće nam neko drugi nametati vlast

Hercegovački branitelj: Nismo siti, ali neće nam neko drugi nametati vlast
Demobilizirani sam branitelj, imam obitelj koju treba prehraniti i u potpunosti shvatam one koji su izašli na ulice. I moju tvrtku kao i većine nas je pojela privatizacija, a ja sam se našao na ulici. Država za koju sam se borio ništa mi nije dala, ali nisam se ni borio da nešto dobijem nego da obranim sebe, svoju obitelj i svoj narod.

Ne mogu reći da sam gladan, ali nisam ni sit. Primanja su mala, a valja djecu školovati. Naše tajkune ne zanimaju naše brige, niti oni znaju podvući crtu. Daj meni, a briga me za sve ostalo, njihov je moto i to nas je i dovelo do ovakvog stanja.

Osobno se slažem sa  prosvjednicima koji su izašli na ulice tražeći svoja prava. Oni moraju znati tko je kriv za njihove brige i probleme, i to moraju javno reći, ne putem proglasa koji nas podsjećaju na prethodnu državu. Ako treba rušiti vlast neka je ruše tamo gdje žive, a našu vlast možemo rušiti i mijenjati samo mi koji smo je i birali na izborima. U tome je sva poenta ove priče, i ne trebamo dalje politizirati i polemizirati. Hrvatima je jednako loše kao i Bošnjacima i Srbima, uz opasku da su nam naši susjedi nametnuli člana predsjedništva i Federalnu vladu. Molim gladne, obespravljene, pokradene i poštene ljude da to javno kažu i neka svako na izborima bira svoje predstavnike.

HERCEGOVINA.info