HDZBIH neće doći na županijsku skupštinu

...i to samo s jednonom točkom dnevnoga reda -  "Prijedlog Odluke o privremenom financiranju javnih potreba HNŽ-a za prvo tromjesečje 2010. godine".
 
"Vladajuća koalicija, predvođena HDZ-om 1990 i HSP-om Đapić- dr. Jurišić euforično je najavljivala kako će do konca 2009. godine biti usvojen županijski proračun za 2010. godinu. Međutim, to se nije dogodilo.

 Odluka o privremenom financiranju u Županiji spašavanje je 'onoga što se da spasiti' zbog nesređenih odnosa u vladajućoj koaliciji, što je zorno pokazano na posljednjoj sjednici županijske Skupštine ultimativnim ponašanjem zastupnika SDA.

 Javnost u HNŽ-u mora znati da neće biti isplaćena 12. plaća do konca ove godine, kako su to vladajući slavodobitno najavljivali kroz pojedine medije svih ovih mjeseci.

 Posljednjim postupcima uskraćena su materijalna sredstva uposlenicima medija na hrvatskom jeziku (Radio Herceg Bosne, Hercegovačka televizija i Radio postaja Mostar) i ostalim medijima.

 Zastupnicima HDZ-a 1990 i HSP-a očigledna je namjera da zadaju 'posljednji udarac' hrvatskim i ostalim medijima u Županiji, što će biti i definitivno potvrđeno donošenjem navedene odluke.

 Također, navedenom odlukom značajno su umanjena sredstva te na rub propasti dovedeni Sveučilište i Univerzitet u Mostaru, studentski standard u studentskim centrima, djelatnici u kulturnim institucijama u Županiji, kao što su Narodna knjižnica, Hrvatsko narodno kazalište, Narodno pozorište, a športske institucije u HNŽ-u dovedene su do gašenja.

 Zapošljavanje preko 100 novih stranačkih podobnih ljudi u institucijama HNŽ-a važniji je zadatak vladajuće koalicije od prethodno navedenih institucija koje su od vitalnog značaja za građane ove Županije.

 Javnost u HNŽ-u mora znati da deficit u županijskom proračunu iznosi preko 5 milijuna maraka, i da se bez ikakva opravdanja troše namjenska sredstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, poticaje, civilnu zaštitu i vatrogastvo, a sve s ciljem financiranja tekućih potreba. Očigledno je da se rasipničkom politikom i nemarom u trošenju proračunskih sredstava potrošilo nezarađeno, pa je Županija 'pojela samu sebe'.

 Zbog svega pobrojanoga zastupnici HDZ-a BiH u Skupštini HNŽ-a neće doći na sutrašnju izvanrednu sjednicu, čime se jasno distanciramo od ovakve podaničke politike vladajuće koalicije", stoji u priopćenju hercegovačko-neretvanskoga Županijskog odbora HDZ-a BiH.
 
FENA