HDZ BiH najoštrije osuđuje izjave Zvonke Jurišića

HDZ BiH, Dragan Čović, HDZ BiH, Dragan Čović, Milorad Dodik
Zvonko Jurišić, predsjednik stranke koja će vrlo skoro morati ponovno mijenjati naziv, hrvatskom narodu u BiH već je odavno poznat po svojoj obmanjivačkoj sintagmi „čuo sam tamo negdje nekakve informacije“ i prepoznat kao čovjek koji je opsjednut Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH, predsjednikom HDZ BiH dr. Draganom Čovićem i sluganskim odnosom prema onima kojima su novac i privatni interesi na prvom a istinska ustavna jednakopravnost Hrvata na zadnjem mjestu.

Hrvatskom narodu već poznati i prepoznati spletkaroš Zvonko Jurišić je u posljednjoj svojoj izjavi u utorak, 10. studenoga 2009. godine, istaknuo i vrlo bezobrazno slagao i obmanuo javnost u BiH citatom:  "Dragan Čović spreman je prihvatiti neke druge zaključke i stavove koji nisu u načelima Kreševske deklaracije".
 
Kao autori i inicijatori Kreševske deklaracije poručujemo Zvonki Jurišiću, kojega smo jedva nagovorili da dođe u Kreševo i potpiše Kreševsku deklaraciju, da više ne gradi strategiju neutemeljenim napadima na HDZ BiH i dr. Dragana Čovića, nego mu iskreno preporučamo da svu svoju energiju usmjeri na saniranje posljedica neprincipijelnih javnih i tajnih koalicija koje je napravio i svakodnevno pravi na štetu hrvatskoga naroda u BiH. 

HDZ BiH se u svim pregovorima oko ustavnih promjena u BiH držao i držat će se osnova Kreševske deklaracije. Ističemo kako će sva rješenja koja bi značila neravnopravnost Hrvata s druga dva konstitutivna naroda u BiH biti odbačena. 
 
HDZ BiH očekuje da se u svim rješenjima osigura jednakopravnost Hrvata s druga dva naroda što to sada nije slučaj. Ovako organizirana dvoentitetska BiH za HDZ BiH je neprihvatljiva. 
 
HDZ BiH je na svojim stranačkim tijelima utvrdila načela provedbe ustavnih reformi koja se zasniva na zaključcima Kreševske deklaracije i mi ćemo se do kraja zauzimati da hrvatski narod, zajedno s druga dva konstitutivna naroda, osigura svoju suverenost i ravnopravnost na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju HDZBiH.