HDSSB-ovci posjetili Glavaša u zatvoru i zaprijetili građanskim neposluhom

S tog je sastanka, kojemu su uz Glavaša nazočili Vladimir Šišljagić, Krešimir Bubalo, Dinko Burić i Ivan Drmić odaslana „Sarajevska poslanica članovima HDSSB-a i hrvatskoj javnosti“, kako su je nazvali njezini tvorci.

Njome se najavljuje 4. Sabor HDSSB-a, koji će biti održan u petak 8. listopada, a koji bi tada zbog, kako se navodi u priopćenju, „etiketiranja HDSSB-a kao „stranke opasnih namjera“ i zazivanja trajne zabrane rada i političkog djelovanja HDSSB-a, što zahtijeva pružanje odlučnog i aktivnog otpora svim institucionalnim i izvaninstitucionalnim silnicama kojima je zadatak i cilj razbijanje i uništenje HDSSB-a,“ trebao donijeti odluku o „uvođenju i proglašenju političkog djelovanja HDSSB-a u uvjetima i okolnostima tzv. „kriznog stanja“.

„Predsjedništvo u utemeljiteljitelji HDSSB-a odašilju poruku svima koji su u svojoj zaslijepljenosti bolesnom mržnjom procijenili kako je došao trenutak da, nakon što su se po njihovom mišljenju obračunali s utemeljiteljem HDSSB-a, krenu u konačni obračun i s HDSSB-om, da će se političkoj agresiji koja teži progonu, zastrašivanju i u konačnici pokušaju uništenja HDSSB-a suprotstaviti svim pravnim i političkim sredstvima, a po potrebi i organiziranjem građanskog neposluha,“ stoji između ostalog u priopćenju koje potpisuju Glavaš i Šišljagić, kao čelnici udruge, odnosno stranke HDSSB.

hina