Gužva na graničnim prijelazima Doljani i Gabela polje

Prometna gužva
Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Uvjeti za vožnju su povoljni.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog održavanja manifestacije „509 Dani Ajvatovice" danas i sutra doći će do obustave prometa od 16:00 do 17:00 sati u Donjem Vakufu, na raskrižju M-5 i M-16 (na raskrižju ulica 14.septembar i 770 Slbbr. Od zgrade PTT-a do BP „INA").

Zbog radova obustavljen je promet na M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive). Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero - Jajce, a vozila preko 7 tona preusmjeravaju se na dionicu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad.

Zbog izgradnje naplatne postaje "Čatrnja" na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica),
- M-2 prolaz kroz Neum,
- M-5 prolaz kroz Vitez, Busovača - Kiseljak,
- M-17 Tarčin - Konjic (Bradina), Bradina - Podorašac,
- M-18 Semizovac - Vogošća, Jošanica - Stup (Rajlovac), Kladanj - Podpaklenik,
- M-19.2 Kladanj - Vlasenica,
- R-421 Tihaljina - Drinovci.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik u mjestu Potpeć i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici dr. Ante Starčevića (od hotela "Ero" do raskrižja s ulicom Vokića i Lorkovića).

Zbog izvođenja radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.
______________________________________________
Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja.
_________________________________________
AMSBIH na osnovu Ugovora sa JP Ceste FBiH poslove "Pomoć-Informacije" na javnim cestama dužan je svim motoriziranim građanim sa registriranim vozilom u Federaciji BiH bez naknade pružiti najviše jednu uslugu na osposobljavanju vozila u tijeku mjeseca, a maksimalno tri usluge godišnje. Vozila koja se nalaze u kvaru na privatnim prostorima: garaža - parking i sl. nemaju pravo na besplatne usluge pomoći na cesti.

Ako se vozilo ne može staviti u mobilno stanje, AMSBIH je dužan izvršiti uklanjanje vozila sa kolnika tako što će ga prevesti do najbliže servisne radionice ili do odgovarajućeg parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 3 kilometra od lokacije kvara. Ako korisnik usluge insistira na prevozu vozila do lokacije koja nije u skladu sa naprijed navedenim, AMSBIH će izvršiti traženu radnju o trošku stranke.

Besplatne uslugu pomoći na cesti AMSBIH je dužan pružiti u sljedećim županijama:
- Hercegovačko-neretvanska županija (Mostar, Čitluk, Čapljina, Stolac, Neum i Ravno)
- Zapadno-hercegovačka županija (Grude, Ljubuški, Široki Brijeg i Posušje)
- Hercegbosanska županija (Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Drvar i Bosansko Grahovo)
- Srednjobosanska županija (Kiseljak, Kreševo, Fojnica, Vitez, Busovača, Jajce i Dobretići)