Gruđanka kupila diplomu koja se vodi pod imenom mrtvog muškarca, pa je sud oslobodio svih optužbi

... poslužila se lažnom diplomom, pa je zbog toga umalo završila u zatvoru, no izbjegla je odlazak iza rešetaka jer joj je Županijski sud u Širokom Brijegu izrekao uvjetnu kaznu, piše Dnevni list.

Kada se otkrilo da Jasmina s krivotvorenom diplomom radi u Federalnom ministarstvu u Grudama, ona je osuđena na četiri mjeseca zatvora pred Općinskim sudom u Ljubuškom. Međutim, kako je prekjučer javljeno iz Općinskog suda u Ljubuškom, ta kazna sada joj je promijenjena u uvjetnu.

No tu ne staje popuštanje pravosudnih tijela, jer pored što joj je zatvorsku kaznu zamijenio uvjetnom, Županijski sud u Širokom Brijegu također joj je ukinuo prvostupanjsku presudu u djelu izricanja kaznenopravne sankcije. Naime, njoj je Sud u Ljubuškom zabranio obavljanje dužnosti šefa Odsjeka u Ministarstvu i sve slične dužnosti, ali je ta zabrana sada ukinuta.

Prema neslužbenim saznanjima, Jasmina je u Ministarstvo predala lažnu diplomu Pravnog fakulteta u Banjoj Luci, koja se vodi pod evidencijskim brojem 2803, a kasnije se ispostavilo da se u knjizi diplomiranih studenata pod rednim brojem 2803 nalazi jedan muškarac poginuo u prometnoj nesreći. Na Jasmininoj diplomi su se također nalazili krivotvoreni potpisi dekana i rektora Pravnog fakulteta u Banjoj Luci. Ona se prvi put na stranicama crne kronike pojavila prije nekoliko godina kada ju je u uredu pretukao jedan nezadovoljni branitelj.