GRUDE U policijskoj akciji pronađena veća količina droge i oružja

Grude, droga, oružje
Granična policija BiH

Pripadnici Postrojbe granične policije Gorica, 1. kolovoza 2021. godine na području općine Grude, uspješno su realizirali Operativnu akciju Marihuana, koja je usmjerena na borbu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Organiziranom akcijom pripadnika Postrojbe granične policije Gorica, otkriven je zasad marihuane. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, čl. 238 KZ FBiH“ i „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, čl. 371 KZ FBiH, o navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačke Županije i sudac za prethodni postupak Suda ŽZH, koji su naredili da se obavi pretres. Tijekom pretresa, otkriveno je 330 stabljika marihuane, veća količina speeda, 7 kg suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 2 automatske puške, 2 karabina, 2 pištolja, razna streljiva, veća količina mobilnih telefona, vage i drugo. Navedeni predmeti su privremeno oduzeti, a pripadnici Postrojbe granične policije Gorica tragaju za osumnjičenim osobama, čiji je identitet poznat Graničnoj policiji BiH.

U tijeku su daljnje aktivnosti u vezi s navedenim predmetom.

"Ovo je jedna u nizu operativnih akcija Postrojbe granične policije Gorica u borbi na sprječavanju svakog oblika kriminaliteta, čiji pripadnici posebnu zahvalnost izražavaju Tužiteljstvu ŽZH i dežurnom tužitelju Josipu Aničiću na brzoj reakciji i profesionalizmu, pod čijim nadzorom se obavljaju operativne akcije", prenosi Granična policija BiH.