Granična policija BiH sutra stupa u štrajk

... za novinare o najavljenom štrajku.

Bezrezervnu podršku povodom najave štrajka upozorenja Sindikata Granične policije pružio je Sindikat strojovođa u Federaciji BiH.

"Upoznati smo o vašim problemima i potpuno razumijemo situaciju u kojoj se nalazite, zbog nebrige države i pojedinih političara koji nerazumnim potezima, kroz usvajanje Budžeta BiH, dovode u pitanje sigurnost naših granica i djelotvornost rada Granične policije", navodi se u dopisu Sindikata strojovođa FBiH.

U pismu podrške se ističe da bi umanjenje plaća graničnim policajcima dovelo do ugrožavanja njihove životne egzistencije, a time i do nezadovoljstva kod ljudi koji obavljaju tako odgovoran i specifičan posao, pa bi se sve to negativno odrazilo i na efikasnost rada Granične policije.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i ministar financija i trezora Nikola Špirić najavili su 18. travnja linearno smanjenje plaća svim zaposlenim u institucijama BiH za 4,5 posto, osim onih koji imaju plaće do 500 KM.

Bevanda i Špirić su napomenuli da je Vijeće ministara BiH, usvajajući Prijedlog proračuna, donijelo i zaključak da Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo obrane u svojim proračunima vide mogu li iznaći neko drugo rješenje.

SRNA