GRANIČNA POLICIJA BIH: Provjeravamo informacije o incidentu na Sarajevskom aerodromu

GRANIČNA POLICIJA BIH: Provjeravamo informacije o incidentu na Sarajevskom aerodromu
... dr. Dragana Čovića letom iz Beča 5.9.2015. godine, Ured za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH u saradnji sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH provjerava objavljene informacije. Čim se izvrše sve provjere Granična policija BiH će se očitovati u vezi s ovim slučajem, stoji u odgovoru Granične policije na upit Hrvatskog Medijskog Servisa o incidentu koji se u suobotu dogodio na Sarajevskom aerodromu.

Podsjetimo prema informacijama koje je objavio Hrvatski Medijski Servis u subotu 5. rujna na Sarajevskom aerodromu dogodio se incident između pripadnika Granične policije i osiguranja predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Pripadnici Čovićevog osiguranja tražili su, naime, od pripadnika Granične policije da predsjedatelju Predsjedništva BiH, koji se vraćao iz trodnevnog službenog posjeta NR Kini osiguraju VIP tretman na Sarajevskom aerodrom.

Vip tretman podrazumjeva da se predsjedatelju kolektivnog šefa države osigura poseban izlaz nakon slijetanja zrakoplova u sarajevsku zračnu luku, što je uobičajna praksa postupanja prema visokim državnim dužnosnicima.

Pripadnik Granične policije ( ime poznato redakciji HMS-) nije, međutim, postupio u skladu s tim zahtijevom, uz opasku „ kako Čović za njega nije nikakav predsjednik", kazao je izvor HMS-a, koji je svijedočio tom neugodnom događaju. /HMS/