Granice BiH otvorene samo za robni promet, ulazak u zemlju limitiran

Granice BiH otvorene samo za robni promet, ulazak u zemlju limitiran
Granični prijelaz

Više pripadnika Granične policije BiH potvrdilo je Feni da su granice BiH zatvorene za putni promet, a ulazak je dopušten domaćim državljanima koji su obvezni prijaviti se sanitarnom inspektoru koji će im odrediti 14-dnevnu samoizolaciju.

Granica s Republikom Hrvatskom otvorena je za tranzitiranje državljana BiH i za robni promet na graničnim prijelazima Bijača, Gradiška i Šamac.

"Zbog veikog broja pristiglih kamiona, kao i dugih kolona kamiona koji čekaju na ulaz u Bosnu i Hercegovinu, Uprava za indirektno oporezivanje je u dogovoru sa Koordinacijskim tijelom BiH za zaštitu i spašavanje i Ministarstvom sigurnosti BiH, odlučila da carinske ispostave Gradiška i Šamac rade i danas", piše u priopćenju Odjeljenja za međunarodnu suradnju i komunikacije.

Republika Srbija i Crna Gora uvele su potpunu blokadu prijelaza za putnički promet.

U Crnu Goru mogu ući njihovi državljani, stranci koji imaju prijavljen boravak te vozači teretnih vozila. Za robni promet prema Crnoj Gori otvoren je na granični prijelaz Klobuk, dok su za robni promet prema Srbiji granični prijelazi Karakaj, Vardište i Rača.

"Situacija se mijenja iz sata u sat te ovim putem molimo javnost da prati isključivo relevantne informacije nadležnih tijela kako bi bili pravovaljano informirani", priopćeno je iz Granične policije BiH.