Granica sa Hrvatskom postaje granica između BiH i EU

Granica sa Hrvatskom postaje granica između BiH i EU
On je istaknuo da, premda ova procedura još nije završena jer se očekuje potvrda Vijeća EU na nivou ministara i Europskog vijeća na nivou šefova država i vlada, sama činjenica da je Europska komisija donijela ovakvu odluku govori o ogromnom napretku koji je napravila Hrvatska na putu ka punopravnom članstvu.

- Ulazak Hrvatske u EU sigurno će potaknuti europsku dinamiku u regiji, što je za BiH, kao najbližeg susjeda Hrvatske, izuzetno važno. Pruža nam se neponovljiva šansa da kao najbliži susjedi iskoristimo pozitivna iskustva priprema Hrvatske za članstvo, kaže Kapetanović, prenosi Dnevni avaz.

On se nada da će na krilima ovog povijesnog postignuća, Hrvatska prije prijema u punopravno članstvo iznaći snage i volje da u duhu dobrosusjedskih odnosa s BiH razriješi otvorena bilateralna pitanja, posebno pitanja vezana za granicu i imovinskopravne odnose.

Kapetanović je na kraju podsjetio da BiH i Hrvatska dijele najdužu granicu u regiji od 932 kilometra, a sutra će to biti granica između BiH i Europske unije.

Boboska.com