Građani lete u EU s niskotarifnim aviokompanijama

Ukidanje takse za unapređenje zračnog prometa izravno je stimuliralo niskotarifne avioprijevoznike koji zahtijevaju drastično smanjenje svih troškova da bi bili u mogućnosti ponuditi povoljne cijene karata na svojim letovima.

Tako je Wizz Air, najveći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Europi, ušao na bosanskohercegovačko tržište i uspostavio linije za europska odredišta s Aerodroma Tuzla.

Radi se o linijama:

Tuzla - Malmö od 79 KM,

Tuzla - Basel od 59 i Tuzla - Göteborg od 79 KM.

Letovi će se u početku odvijati dva puta tjedno, a iz Wizz Aira ističu da su u Bosni i Hercegovini oduševljeni njihovim niskim cijenama, baš kao što je slučaj i s milijunima njihovih putnika diljem Europe.

Također, Zračna luka Mostar uspješno povezuje dvije jadranske obale, te su dva puta tjedno uvedene linije koje opslužuje talijanska kompanija Mistral Air, Mostar - Bari i Mostar - Trst od 95 KM.

Ponuda je proširena i kartama za Bolonju i Napulj, a ostali charter prijevoznici povezuju Mostar i sa svim većim talijanskim gradovima, poput Rima i Milana.

Uvođenje ovih zračnih linija ima značaj ne samo za Tuzlansku i Hercegovačko-neretvansku županiju nego za cijelu Bosnu i Hercegovinu, a predstavlja tek početak modernog zračnog prometa koji se planira ponuditi građanima naše zemlje, priopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija FBiH.

Fena