Gospodine Budimir je li Vam danas nešto jasnije?

Lagumdžiji je Tihić trebao samo zbog vlasti, kao što su mu trebali Jurišić i Lijanovići. Tihić je nakon svega smogao snage javno priznati da je Hrvatima učinjena velika šteta izbacivanjem njihovih legitimnih predstavnika iz federalne vlasti. Da li je to shvatio i Živko Budimir predsjednik Federacije BiH ? Da je Budimir samo marioneta platformaša na tom mjestu u oči mu je rekao Zukan Helez i to javno pred tv ekranima.

Od emisije u kojoj je Helez skresao u brk Budimiru sve ono što je znala većina građana u BiH prošlo je par dana, a sama emisja postala je pravi medijski hit. Helez je tako prosvjetlio Budimira kako je došao na vlast, te javno mu rekao da nema nikakav legitimet naroda koga predstavlja. Sve što je Budimir imao reći na to, ali i na mnoge druge optužbe Heleza jesu riječi: "Takvi ste vi iz SDP-a kad vam je Živko Budimir trebao onda niste pitali koliko glasova ima!"

Gospodine Budimir da li Vam je danas imalo jasnije u kakvu ste igru upali. Isti taj Helez koji Vam je javno rekao tko ste i što ste za njega i njegovu partiju bio je za vrijeme rata u rovu nasuprot vašeg. Isti taj čovjek danas omalovažava HVO na svakom koraku, ukidajući sva prava Vašim bivšim suborcima. Zbog istog tog Heleza i njegovog stranačkog šefa pristali ste biti marioneta na čelu Federacije BiH. Ono što su Hrvati obranili u ratu sada zahvaljući među ostalim politici Zlatka Lagumdžije sada polako gube, a vi gubite obraz pred svojim narodom zahvaljujući igri u koju ste uvučeni.

Ne sumnjam da ste častan i pošten čovjek koji ima ideale za koje se  borio u proteklom ratu, ali sumnjam da su to ideali i ideje koje pokušavaju nametnuti Lagumdžija, Komšić ili Helez. Ukoliko doista mislite da ste stvarni predsjednik Federacije BiH onda ke krajnje vrijeme da se obračunate sa Helezom i njegovim istomišljenicima. Ukoliko nije tako onda je još krajnjije vrijeme da napustite položaj na kojem ste samo marioneta, kao i stranku koja Vas je postavila na to mjesto. Ako Vam danas to nije jasno, onda ostanite gdje jeste i pravite se da je ona emisja u kojoj Vas je Helez „nahvalio" samo san i nešto što se Vas ne bi trebalo ticati. Ako ste u ratu bili spremni za sve što ste učinili, onda je to što trebate danas učiniti mačiji kašalj.

hercegovina.info