GODINA OD UBOJSTAVA EDINA GAČIĆA Kolege obišle obitelj ubijenog policajca

majka Mahira Begića
Hercegovina.info

Danas se navršava godina dana kako je mučki ubijen policijski službenik Federalnog ministarstva unutarnjih Mahir Begić.

Tim povodom, federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara i v.d. direktora Federalne uprave policije Ensad Korman položili su cvijeće na mjesto pogibije u Centru za obuku policijskih kadrova „Mahir Begić” i mezarju Lokve, općina Hadžići, gdje je ukopan. Posjetili su i obitelj poginulog policijskog službenika Begića.

Prije godinu dana u mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, Edin Gačić je na veoma okrutan i podmukao način ubio policijskog službenika Federalne uprave policije Mahira Begića, koji je osiguravao objekt Centara za obuku u Suhodolu.

U znak sjećanja na Mahira Begića, na Policijskoj akademiji FMUP-a organiziran je prvi memorijalni turnir u malom nogometu, na kojem su sudjelovali pripadnici svih policijskih agencija u BiH.

Turnir, koji je održan 4. i 5. veljače, otvorila je Hasena Begić, Mahirova majka.

Federalno ministarstvo unutarnjih poslova, u znak sjećanja na stradale policajce, na ovaj način nastoji istaknuti primjer pozitivne prakse i solidarnosti s kolegama koji su stradali tijekom obavljanja svojih dužnosti. To je ujedno i pokazatelj međusobne podrške policijskih agencija, priopćili iz federalne Vlade.

Podsjetimo, točno je godina dana kako je Bosnom i Hercegovinom harao ubojica Edin Gačić, kojeg je usmrtila policija kod Kiseljaka. On je prije toga ubio policajca Mahira Begića kod mjesta Tarčin te Sauda Sultanića, vlasnika trgovine u mjestu Podorašac.

Prije zločina koje je počinio odslužio je dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog dvostrukog ubojstva, uključujućii ono vlastite majke.