Glavaš stigao u Drinovce: Nije teška robija, teški su robijaši

Branimir Glavaš, Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka, zatvor u Mostaru, Županijski sud Osijek, Branimir Glavaš, korištenje izvanzatvorskih pogodnosti , Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Drinovci, Branimir Glavaš, tjeralica,  zagrebački sud, slučaj Selotejp, Branimir Glavaš, istražni zatvor, povučena tjeralica, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Vrhovni sud RH, Ustavni sud RH, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš,  u istražnom zatvoru, zatvor, Branimir Glavaš, imunitet, Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo, DORH, Branimir Glavaš, HDSSB, Saborski zastupnik
Stigao je u rodno mjesto svoga oca, Drinovce kod Gruda, gdje je izgradio kuću i tu će kako kaže "nakon pet godina, dva mjeseca i dva dana što pritvora što zatvora" provesti nekoliko dana kako bi se konzultirao sa svojim odvjetnicima o daljnim koracima.

Kaže kako je sretan jer je napokon došao kući kao slobodan čovjek, ali je dodao kako još uvijek njegova pravna bitka nije gotova.

-Moj odvjetnik je podnio jednu predstavku Vrhovnom sudu, gdje je iznio niz primjedbi za tjeralicu i pritvor koji su aktivirani. Vrhovni sud i Županijski sud nisu donosili nove odluke, nego je ta tjeralica aktivirana na osnovu one stare odluke iz 2009. godine. U ZKP-u stoji da tko je odležao više od pet godina ne mora u pritvor. A ja sam odležao više. Očekujem da Vrhovni sud puništi tu presudu, kazao je Glavaš, koji očekuje poziv Vrhovnog suda za ročište.

-Bez obzira na tjeralicu, ako me pozovu odazvat ću se, iako me može čekati prtvor. Moja obveza i svih koji sudjeluju u procesu je dokazati kako je obrana grada Osijeka od velikosrpske agresije bila čista i skinuti ovu mrlju s Republike Hrvatske i Domovinskog rata, kazao je Glavaš, dodajući i kako se sprema mala fešta povodom ovog izlaska, ali bez novinara i za jedno uže društvo.

-Prošli vikend smo imali feštu na koju gdje je došlo preko 150 ljudi iz Osijeka. U jednom restoranu u Tihaljini proslavili smo moj prvi izlazak, ne očekujući ovu presudu Vrhovnog suda koja se u međuvremenu dogodila. Bit će jedna fešta za manje društvo, kazao je Glavaš, a saborski zastupnik Ivan Drmić nije otkrio gdje će se to feštati, piše Dnevnik.ba.

Glavaš je zatvorski život usporedio sa samostanskim, objašnjavajući kako "nije teška robija, nego robijaši".

-Ali ja na svu sreću nisam imao nikakvu neugodnost. Ni u Sarajevu, ni Zenici, ni Mostaru. Jedina povlastica koju sam koristio je da sam u Mostaru bio sam u sobi. Svi su bili korektni prema meni, zaključio je Glavaš druženje s novinarima u konobi svoje kuće u Drinovcima.