Glavaš: Josipović smišljeno Hrvatsku proglasio odgovornom za rat

Smatraju kako je predsjednik Josipović u svojem govoru u Parlamentarnoj Skupštini BiH "insinuirao da je Hrvatska 90-ih godina sudjelovala u agresiji i pokušaju podjele Bosne i Hercegovine". Dodaju kako je time indirektno, ali smišljeno, Hrvatsku proglasio odgovornom za rat, stradanje, raseljavanje i smrt stotina tisuća građana BiH.

HDZ štiti svoje članove koji su krivotvorili ratni put

"HDSSB ošto odbacuje i osuđuje ovakve pokušaje krivotvorenja povijesti i Domovinskog rata", stoji u priopćenju sa sjednice te se dodaje kako je hrvatski narod vodio pravedan, obramebeni i oslobodilački rat. Tvrde kako su takve izjave nastavak kriminaliziranja Domovinskog rata koju su u ovom desetljeću provodile sve Vlade.

Osvrnuli su se i na objavljivanje Registra branitelja te smatraju kako odbijanje aktualne vlasti da ga predoči hrvatskoj javnosti predstavlja pokušaj HDZ-a "da zaštiti svoje visokopozicionirane stranačke dužnosnike" od osude javnosti zbog krivotvorenja ratnih puteva.

Kaznene prijave protiv Ivića i Đakića

Od Državnog odvjetništva traže da pokrenu postupke protiv onih koji koriste nepripadajuća prava, a među njima i protiv ministra branitelja Tomislava Ivića te saborskog zastupnika Josipa Đakića protiv kojih je stranka podigla kaznene prijave.

INDEX