General Mijo Jelić: Ovom presudom je Haški sud dokazao da je on udruženi zločinački pothvat

Mijo Jelić, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Mijo Jelić, NK Široki Brijeg, Mijo Jelić, optužba, Mijo Jelić, General Mijo Jelić, General Mijo Jelić, Mijo Jelić, optužnica, Zlatan Mijo Jelić, presuda, Presuda u Hagu
Sud je imao dovoljno dokaza da presuda bude oslobađajuća. Zločine nitko ne spori, ali za njih se mora individualno odgovarati. Niti jedan od ovih ljudi nije zapovijedao niti planirao te zločine", komentirao je presudu hrvatskoj šestorki general Mijo Jelić.

Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju je u sklopu žalbene presude bosanskohercegovačkoj šestorici "utvrdilo" da su postojali međunarodni oružani sukob u BiH i stanje okupacije, a "potvrdilo" je i postojanje "hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata" s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH.

Rušenje Starog mosta u Mostaru bilo je vojno opravdano, zaključilo je žalbeno vijeće . Osim Praljku žalba na prvostupanjsku presudu odbijena i Jadranku Prliću te Bruni Stojiću te su im potvrđene kazne.

"Šokiran sam ovom presudom generalu Praljku. Haaški je sud dokazao kako je čisti politički sud. Haaški sud svojim odlukama je dokazao da je on udruženi zločinački pothvat koji dovodi do falsificiranja povijesti. Tužiteljstvo je pokazalo da je dio zločinačke organizacije. Kako drugačije komentirati ovu presudu nego da se s ovom presudom falsificira povijest, da se s ovom presudom žrtva pretvara u agresora, agresor u žrtvu", rekao je general Jelić za Novu TV.

kamenjar.com