Gdje je nestao Željko Komšić?

Svaka čast za Josipovića, no čudi izostanak reakcija iz BiH. Tek se predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović udostoio reagirati, pita se komentator portala svevijsti.ba

Vratimo se u 2007. godinu kada je SDP bio oporba. Željko Komšić - mlad, lijep i pun elana s vremena na vrijeme ispali po koju slatku izjavu i dobiva sve više pristalica. Dok se vodi borba za državnu imovinu, ustavne promjene, strane investicije...

Komšić poručuje Koštunici da makne prste i nos od BiH, jer će dobiti i po nosu i po prstima. Mase se oduševljavaju, a njegova popularnost dolazi do usijanja. Još jednu kapitalnu stvar je uradio Komšić nakon čega je zaludio bh. javnost, točnije naivne Bošnjake.

Omogućio je da njegova policijska pratnja, negdje na bosanskohercegovačkim magistralama, osigura nekoj trudnici prolaz do bolnice kako bi na vrijeme stigla i porodila se u bolnici umjesto na ulici.

I to je zaista human gest, ali je pitanje da li je toliko vrijedan da Bošnjaci definitivno i zauvijek padnu u slijepu ljubav za novim izdankom SDP-a. I to su dakle dvije kapitalne stvari koje je Komšić odradio u prvom mandatu, zaprijetio Koštunici, i omogućio trudnici da stigne do bolnice. Bošnjaci više nisu imali sumnje, to će biti njihov favorit na slijedećim izborima 2010. godine.