Fra Mario Knezović: U Kupresu se nije dogodio incident već vapaj, krik i jauk

fra Mario Knezović, blagdan Svih Svetih, fra Mario Knezović, 25. obljetnica oslobođenja Kupresa, fra Mario Knezović, bujica, predsjednički izbori, Miroslav Škoro, Kolinda Grabar Kitarović

Fra Mario Knezović, na svom Facebook profilu oglasio se povodom događaja koji se dogodio na Kupresu kada je hrvatski branitelj Vladislav Berić prekinuo svečanu akademiju povodom 25. obljetnicu oslobođenja Kupresa.

"Kupres. Kažu dogodio se incident? Ni u kojem slučaju ne bih vapaj, krik, jauk, prigovor ili kako god hoćete, hrvatskoga branitelja nazvao incidentom. Incident je stanje u društvu i nepravda. Očito je tom branitelju, kao i mnogima, ne samo kap nego more prelilo čašu. Hrabro je, a takav i jest i treba biti hrvatski branitelj, ustao i izgovorio ono što smatra važnim. Neki će opet reći nije bio trenutak i vrijeme za to. Ta bi kritika imala mjesta da postoji drugi način gdje bi čovjek iznio svoju muku. Pitajmo se: Gdje će je, kome i kada iznijeti? Medija pravih nemamo, okruglih stolova bez „fige u džepu“ nemamo, kvalitetnih javnih rasprava nemamo, političke elite su bešćutne i nedodirljive itd. Na matrici straha se cenzura, kao i autocenzura, ustoličile na sve strane. Spomen na poginule i pokojne branitelje trajno trebamo njegovati, ali trebamo brinuti da i živući heroji i branitelji ne umiru što od srama, što od nemoći pred sustavom koji ne razumije ili ne želi razumjeti njihovu bol. Ponosni Kupres je oslobođen, ali na njemu, kao i u drugim hrvatskim krajevima, pravo žito još nije posijano! Duša, duša me boli i srce mi tuga razdire kad čujem činjenicu, kako starozavjetni Sirah to izreče: „ratnik stari u bijedi“. Hajmo nakon ovoga mućnuti glavom, drmnuti pozaspalim srcem kako bi ovaj napaćeni narod bio očuvan i dostojanstven. Bože daj slobode, ljubavi i pravde, napisao je fra Mario Knezović na svom Facebook profilu.