Financijska policija upala u HT Mostar

HT MOSTAR, skupština, platformaši, Žarko Pušić, HT MOSTAR, Nadzorni odbor, HT MOSTAR, Vlada, dioničari, Vilim Primorac, HT MOSTAR, HT MOSTAR, Nadzorni odbor, RAK, kazne, bh telekom, HT MOSTAR, Vilim Primorac, HT MOSTAR, Hrvatski narodni sabor, HT MOSTAR, Stipe Prlić, financijska policija, Slobodan Vasković, HT Eronet, platformaši, Stipe Prlić, HT MOSTAR, večernji list, tužba, HT MOSTAR, pljačka, tužiteljstvo, HT MOSTAR, HT MOSTAR, rtv pristojba, rtv pretplata, HT Eronet, prodaja
Još nije ni sjeo u fotelju direktora jedne od najprofitabiljnijih tvrtki u BiH, a poslovanjem Stipe Prlića, već se bavi Interpol i Financijska policija FBiH. Prema podacima dobivenih od izvora našeg portala koji iz razumljivih razloga želi ostati anoniman, danas je u prostorijama HT Mostar u višesatnom posjetu boravila tročlana ekipa iz financijske policije, institucije koje već u dva navrata pismeno tražila izuzimanje određene dokumentacije, vezane za pronevjere unutar ovog društva u segmentu mareketinških aktivnosti. Danas su osobno došli na „mjesto zločina" i to s nalogom Županijskog tužiteljstva u Mostaru, potvrdio je naš izvor.

Podsjetimo, tijekom lipnja mjeseca ove godine Financijska policija je zatražila izuzimanje dokumentacije. Nakon pregledavanja i analize dostavljene dokumentacije otvorene su sumnje u još veće malverzacije i pronevjere što je rezultiralo novim zahtjevom za izuzimanje dokumentacije koja je otpremljena u HT Mostar dana 27.9.2011.godine.

Unazad nekoliko dana unutar ovog društva dogodile su se kadrovske promjene čiji je krajnji cilj bio ponovno imenovati Stipu Prlića za v.d direktora na razdoblje od 6 mjeseci, s jasnim ciljem da se "zataškaju" protuzakonite aktivnosti, i spriječi daljnja istraga u i oko HT Mostar.

No, Platformaši u ovoj nakani očito neće uspjeti jer financijska policija pronašla je danas po svemu sudeći brojne zanimljive dokumente.

Da se to zaključiti iz pojedinih stavki u kojima policija traži dostavljanje ugovora s marketinškim tvrtkama, prvenstveno SVRSA Nevena Kulenovića, te niz drugih ugovora koji su omogućili dugogodišnje "isisavanje" novca iz ove perspektivne i profitabilne tvtke.

„Izuzimanje dokumentacije od strane financijeke policije je samo logičan slijed stvari i istraga koje su pokrenute od stane Interopola, jer je javnost u više navrata bila upoznata kako su otvorene istrage protiv najodgovornijh ljudi iz HT Mostar kao i drugih osoba i tvrki koje su sklapale višemilijunske ugovore,a sve na štetu poreznih obveznika i smanjenja dividende stvarnim vlasnicima.Razotkrivanje ove kriminlne hobotnice se nastojalo usporiti ili skroz zaustaviti, prvo nelegalnom smjenom Nadzornog odbora pa onda u drugom navratu i nelegalnom smjenom predsjednika Uprave Vilima Primorca. Treba ovdje pripomenuti kako je u razdoblju siječanj-rujan 2011. godine HT Mostar polučio takve poslovne rezultate koji ukazuju da se i prethodnih godina poslovalo na ovoj razini s tim što su se novci usmjeravali na neke druge račune, a ne na prave adrese", kaže naš izvor.

Podsjetimo kako je koncert Olivera Dragojevića s kojim je 'Eronet' častio Sarajlije stajao nevjerojatnih 113.000 eura . Samo na tome koncertu su organizatori zajedno sa šefovima "oteli" 'Oliveru' najmanje 60.000 eura. Slično je organiziran i plaćen koncert srbijanske zvijezde Željka Joksimovića u Tuzli kojega je Eronet platio sa 80.000 eura. Također je Financijska policija zatražila i druge ugovore koje je sponzorirao HT Mostar od Tonija Cetinskog do Gibonnija, Marka Perkovića Thompsona ...

„Broj jedan u traženju Financijske policije prema HT Mostaru u vrijeme kada je Prlić bio direktor je svakako Ugovor o Strateškoj suradnji između HT Zagreb i HT Mostar. Tu se navodno krije cijela tajna zašto je HT Zagreb podržao okorjelog kriminalca Prlića i stala uz antihrvatski SDP-a i njihove satelite i izdajnike iz HSP-a", potvrdio je naš izvor blizak HT-u Mostar.

Artinfo.ba