Federalni MUP: Provjeravamo ima li Gačić neke pomagače

Federalni MUP: Provjeravamo ima li Gačić neke pomagače
Potraga za ubojicom Edinom Gačićem ulazi u osmi dan. Za njim tragaju sve raspoložive policijske snage.

Sve policijske agencije i strukture su na terenu i vrše pretragu, posebno dijela gdje je ubijen policajac. Imamo poveznice koje upućuju na to da je Gačić kriv za ubojstvo policajca. Nekoliko policijskih agencija je na terenu i nadam se da ćemo Gačića ubrzo privesti pravdi, rekao je Čampara u razgovru za N1.

Istaknuo je da je to osoba koja je osuđena za dva ubojstva, između ostalog ubio je svoju majku.

Evidentno je da se radi o osobi koja je psihički poremećana. Radi se o jednom asocijalnom tipu. Uglavnom, radi se o osobi koja je šizofrena, moguće da je i podvojena ličnost. Moguće i da je dobro obučen da se skriva na ovim područjima, napominje Čampara.

Smatra kako Gačić nema nekih prijatelja s kojima je nešto posebno komunicirao, ali policija radi na tome da vidi ima li pomagača, zato što se dobro krije.

Osam dana se ne može naći nikakav njegov trag. To ne možemo isključiti i, također, provjeravamo njegovu vezu sa kazneno-popravnim zavodima. Imamo informaciju da je prijetio nekim ljudima. Imamo dosta neprovjerenih informacija i molim građane da ne šire dezinformacije. Ovako se policijske strukture samo "razvlače" i unosi se nemir kod građana, rekao je Čampara i dodao na pitanje o adekvatnoj opremi:

Naravno da imamo svu opremu. Jučer je zrakoplov cijeli dan obilazio područje oko Suhodola, a i danas će. Naša policijske agencije imaju sve, imamo opremu i za potragu po noći. Uključeni su i dronovi. Sve agencije su se stavile na raspolaganje i ljudi rade apsolutno sve vrijeme. Nema spavanja i nećemo stati i odustati dok se ne pronađe počinitelj ovog djela, kazao je Čampara.

Njegovo cijelo gostovanje u emisiji N1 pogledajte u video prilogu.