Fali pridjev partijski: Hadžiomerović je dokazani borac i personifikacija SDP-a

60 minuta, FTV, ivo banac, 60 minuta, RAK, FTV, Bakir Hadžiomerović, Slobodan Vasković, Zlatko Lagumdžija, Bakir Hadžiomerović, Bakir Hadžiomerović, Slavo Kukić, branitelji, Zlatko Lagumdžija, Milorad Dodik, 60 minuta, Bakir Hadžiomerović, zaštita, policija, Milorad Dodik, FTV, presuda, Bakir Hadžiomerović, slobodna bosna, Bakir Hadžiomerović, SDP BIH, Bakir Hadžiomerović
Za člana predsjedništva kandidirali su čovjeka za kojeg su tvrdili da je profesionalac, partijski neovisan novinar i sl. Nije kandidiran nekakav čovjek iz privatnog medija, što bi bio manji skandal, nego lik koji godinama sa državnih jasala vrti SDP-ovu huškačku retoriku o trošku svih građana Federacije. Čovjek koji je hodajući dokaz korumpiranosti i partijske podobnosti SDP-a.

Drugim rječima u SDP-u su potvrdili i javno priznali da su zadnjih 15 godina imao totalnu kontorlu nad FTV-om upravo preko Hadžiomerovića.

Ironično je stoga da lik zvan Bakir u svom prvom obraćanju javnosti govori o integraciji društva, o tome kako će upravo on spriječiti podjelu BIH iako ne treba biti posebno sociološki potkovan pa zaključiti da nitko nije tako ubio vjeru u BIH kao rigidni i docirajući gotovo goebbelsovski program pod palicom SDP-a i Bakira.

Ono malo međunacionalnog povjerenja kojeg Bakir Hadžiomerović nije uspio uništiti u 15 godina upravljanja FTV-om uništio je Zlatko Lagumdžija u 4 godine Platforme koja se polako pretvara u Podmornicu. Kandidaturom Hadžiomerovića SDPBIH i Bakir Hadžiomerović javnosti u BIH priznaju notornu korumpiranost jedne od vodećih državnih TV kuća, nespremnost na postojanje nezavisnih državnih medija i neodustajanje od razaračke retorike unitarne SDP politike kojom Lagumdžija uporno prijeti opstanku BIH. AKo je put u pakao popločan dobrim namjerama , onda je put u raspad BIH popločan Lagumdžijinom tzv. politikom zaštitet BIH. Jer eto nitko kao oni ne čuvaju BIH od raspada dok činjenice govore upravo suprotno. Ako je netko nakon Daytona i vjerovao u mogućnost prosperitetne Federacije Bakirovih 60 minuta brzo su ga uvjerili da od te ideje nema ništa. Ako je netko i vjerovao u prosperitet nakon uspostave Platforme kad su "mrski nacionalisti" zamjenjeni "našim hrvatskim fašistima" brzo se uvjerio kako je Zlatko samo šuplji zlatousti retorik koji Bosancima i Hercegovima može ponuditi demagogiju. Koliko će demagogije i minutaže Zlatkovog političkog posinka trebati da BIH krene ka konačnom raspadu? Možda samo 60 minuta...Stoga ne treba čuditi ako Dodik upravo u kampanju bude napadao upravo najviše Bakira Hadžiomerovića. Bakir Hadžiomerović je siguran put ka nedijalogu, dezintegraciji i blokadi normalnih političkih rješenja i neke sutrašnje normalne zemlje. Zemlje dijaloga, uvažvanja i kompromisa.

 

"SDP BiH je htjela da dođe do kandidata koji će biti dokazani borac za BiH, koji će po opredjeljenju biti ljevičar i predstavljati neko novo lice SDP-a, odnosno biti čovjek koji je dokazani borac protiv korupcije i borac za prava običnog čovjeka", rekao je predsjednik SDP-a BiH i nositelj liste za državni parlament Zlatko Lagumdžija nakon što je predstavio kandidata ove stranke za člana Predsjedništva BiH Bakira Hadžiomerovića, istaknuvši da se radi o čovjeku koji se pokazao patriotom u ratnom i postartnom vremenu i koji je osoba koja predstavlja glas naroda.

"Tražili smo osobu koja može pokrenuti sve nas, koja može biti i personifikacija SDP-a, ali i da izlazi iz okvira SDP-a, potcrtao je, uz uvjerenje da će osoba s takvim karakeristikama biti pobjednik izbora za člana Predsjedništva BiH.

Govoreći na pres-konferenciji, na kojoj je osim kandidata za Predsjedništvo BiH, predstavljen i kandidat SDP-a BiH za predsjednika/dopredsjednika RS-a Enes Suljkanović, Lagumdžija je kazao kako se radi o kandidatima koji na određeni način simboliziraju "poziv svima da budemo ujedinjeni za BiH".

Dosadašnjeg dopredsjednika RS-a Enesa Suljkanovića opisao je kao čovjeka koji je prije četiri godine pobijedio u utrci za dopredsjednika, odnosno predsjednika RS-a i koji se na toj funkciji dokazao vlastitim djelima.

"Mi, također, vjerujemo da će Enes nastaviti u kapacitetu predsjednika, odnosno dopredsjednika RS-a da bude lider svih građana na tom dijelu BiH i da pokažemo da i RS je BiH", dodao je Lagumdžija.

Poručio je da se u ovom slučaju ne radi o izboru između stranačkih kandidata i opcija, nego izbor između potpuno dvije različite budućnosti BiH, odnosno dvije vizije BiH te borbi između desnice i ljevice na ovim prostorima, ocijenivši da je ljevica uvijek bila snaga koja je okupljala, a desnica dijelila.

Stoga, Lagumdžija smatra kako ljevica mora biti ključni faktor u pregovorima o budućnosti BiH.

Hadžiomerović je pak zahvalio ovoj stranci i njezinom rukovodstvu za kandidaturu, navodeći da se radi o šansi koju nije smio propustiti, te da bi, da je to učinio, bio neodgovoran prema budućnosti BiH i vlastitoj djeci.

"SDP je jedini garant da naredne godine nećemo sjesti ponovo za sto, neki novi politički moćnici da podijele ovu zemlju", kazao je Hadžiomerović, izražavajući uvjerenje da će kao i partija koja ga je kandidirala, pobijetiti na predstojećim izborima u BiH.

Obećao je da će ostati vjeran vlastitim uvjerenjima po kojima je poznat u posljednjih deset godina, te da neće pristati na bilo kakve kompromise koji se tiču podržavanja loših odluka, korupcije i daljnjeg uništavanja zemlje.

Kanditat SDP-a za predsjednika/dopredsjednika RS-a Enes Suljkanović kazao je da je došlo vrijeme da i u RS-u dođe na čelo čovjek koji će štititi interese svih građana ovog bh. entiteta, a ne samo jednog naroda.

Naveo je da dolazi iz najjače političke stranke u BiH, te da je to snaga koja mu jamči uspjeh u izbornoj utakmici.

poskok.info