Evo zore, evo dana, evo Derve i Jakoba

prosvjedi, odzvonilo je, majorizacija, Hrvati u BIH, majorizacija, Hrvati u BIH, mirovine, Sejdić i Finci, Hrvati u BIH, majorizacija, Hrvati u BIH, BIH, ZHŽ, Miahcel Schumacher, Vlada ZHŽ, BIH, ravnopravnost, Federacija BIH, Hrvati u BIH, Troplet, izbori, BIH

Slučaj Sejdić-Finci se neće riješiti zadugo jer bošnjačka politička elita neće prihvatiti nikakvo rješenje koje bi zadovoljilo sve zainteresirane strane. Bošnjačkim političarima je jasno da bi rješenje slučaja riješilo i pitanje izbora Hrvatskih predstavnika u vlasti, a njima to nije u interesu jer političkim inženjeringom koji im je omogućila međunarodna zajednica sami biraju podobne Hrvate na sve važne fukcije.

Piše: Petar Zrinski/HERCEGOVINA.info

Nakon svih ovih godina u kojima su se bošnjačke vodeće stranke "konfrotirale" pred očima javnosti i međunarode zajednice maske su konačno pale. Igrokaz je gotov, jer sada se vide da oni u biti isto misle, a krajnji cilj im je unitarna država sa Bošnjacima kao apsolutnom većinom. Srbi su to odavno shvatili i neće pristati na takvo nešto, a Hrvate ionako nitko ništa ne pita. Hrvatski političari su već davnih dana predali svoju suverenost i konstruktivnost u ruke federalnih partnera koji nemilosrdno i sustavno majoriziraju hrvatski narod u BiH.

Ukoliko se ovi neslužbeni podaci popisa stanovništva pokažu točnim, onda je nesumnjivo da su Hrvati na putu nestanka, a Bošnjaci na putu ostvarenje ciljeva koje je zacrtao njihov prvi politički lider Alija Izetbegović u Islamskoj deklaraciji.
Iako se od završetka rata svuda po svijetu i putem svojih medija pokazju kao najveće žrtve rata broj Bošnjaka je u procentima od popisa 1991. godine narastao sa 43 na 54 %, a broj Hrvata i Srba je drastično pao, i to pogotovo Hrvata kojih je prema tim neslužbenim podacima manje za 200.000. Ako se uzme službeni podatak da je u prošlom ratu stradalo 8.858 Hrvata, znači da ih se iselilo iz BiH preko 190.000, a iselili su se i protjerani su iz krajeva i gradova koji su pod Bošnjačkom i Srpskom kontrolom.

Nestanak 200.000 ljudi jedne nacionalnosti nije samo majorizacija, nego je to genocid koji nitko ne spominje i koji se odigrao pred očima međunarodne zajednice. Danas ta ista međunarodna zajednica luduje za nekakvim Sejdićem i Fincijem, i šuti o majorizaciji i konstantnom uništenju jednog naroda koji je osim što je na papiru jednakopravan i dio Europske zajednice.

Hrvati u BiH su ostavljeni od svih. Ono što je HVO uspio obraniti i spasiti u ratu u miru je ili oduzeto ili prodato za nekakve sitne ustupke i osobne interese političara. Hrvati nemaju prava birati svoje predstavnike, nemaju ni svoje medije, i još ih jedino na ognjištima drži crkva i vjera u nekakvo bolje sutra.

Bolje sutra za Hrvate u BiH možda će doći dan nakon što dođe za Sejdića i Fincija. Davno je kolumnista našeg portala cijenjeni gospodin Marin Topić rekao: Da smo mi Hrvati znali da ćemo ovisiti od Sejdiću i Finciju našim postrojbama u ratu dali bi imena Dervo Sejdić i Jakob Finci, ionako smo izgleda ginuli za njihova, a ne za naša prava.

E moj narode, evo zore, evo dana evo nama Derve i Jakoba