Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U drugoj polovici dana se očekuje kiša i pljuskovi.

Vjetar prije podne slab. U drugoj polovini dana vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C, na jugu od 14 do 19 °C.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C):

Sokolac - 2;
Bjelašnica i Kupres 0;
Bugojno i Drvar 2;
Livno 3;
Sarajevo i Zenica 4;
Ivan Sedlo, Jajce i Tuzla 5;
Bihać, Doboj, Sanski Most i Srebrenica 6;
Banja Luka, Bijeljina, Prijedor i Stolac 7;
Zvornik 8;
Gradačac 10;
Trebinje 11;
Mostar i Neum 12 °C.

U subotu, 28.03.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa padalinama uglavnom u Bosni. U Hercegovini ujutro može pasti malo kiše. U Bosni u nizinama će padati kiša, a na planinama je moguć i snijeg. Očekuje se između 10 i 20 litara padalina po metru kvadratnom, u sjeveroistočnim područjima i do 30 litara. Vjetar umjeren, prije podne i sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 6 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11 °C, na jugu Hercegovine od 11 do 15 °C.

U nedjelju, 29.03.2015. u Bosni i Hercegovini umjereno od pretežno oblačno vrijeme. Slabe padaline su moguće ujutro u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na južni i jugozapadni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15 °C, na jugu od 14 do 18 °C.

Federalni Hidrometeorološki zavod