Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend - 10.01.2015

Mostar, kiša, nevrijeme, nevrijeme u Mostaru, Snažno nevrijeme, vremenska prognoza, meteoalarm, vremenska prognoza, snijeg, prognoza vremena, vremenska prognoza, nevrijeme, Snažno nevrijeme, vremenska prognoza, tornado, nevrijeme, vremenska prognoza, nevrijeme, kiša, žuto upozorenje, narančasto upozorenje, vjetar, obilne padaline, vremenska prognoza, hladnoća

Danas u Bosni i Hercegovini, u jutarnjim satima i veći dio prijepodneva, pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. U ostatku dana prestanak padavina i postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar, slab do umjeren, jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu i sjeverozapadu do 14 stupnjeva.

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U Hercegovini i jugozapadnim područjima malo do umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati:
Bjelašnica -3 stupnja,
Ivan Sedlo 1,
Kupres i Sanski Most 2,
Livno, Tuzla i Zenica 3,
Mostar i Čapljina 4,
Sarajevo 5,
Bugojno 7,
Gradačac 9,
Bihać 13 stupnjeva.

U nedjelju, 11.01.2014., u većem dijelu zemlje, jutro malo do umjereno oblačno. U Bosni po kotlinama sa maglom ili niskim oblacima. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se naoblačenje sa sjeverozapada, što će uvjetovat kišu koja će preći u susnježicu i snijeg. Jutarnje temperature od 0 do 5, na jugu i sjeverozapadu do 10, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stupnjeva. 

Federalni Hidrometeorološki zavod