Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana - 18.08.2018

Mostar, Dani Matice hrvatske u Brotnju, Uskrs, koncerti, Herceg Stjepan Kosača, HNK, leda, dani matice hrvatske, Mostar, HNK, Herceg Stjepan Kosača, profesionalci, hrvatski dom herceg stjepan kosača, danijel vidović, ravnatelj, koncert, Mostar, Međunarodni dan osoba s invaliditetom, spc mostar, prijem, božićni prijem, Danilo Pavlović , Mostar, predstava, odgoda, dr. Dragan Čović, Dragan Čović, Josip Juratović, kosača, Herceg Stjepan Kosača, otvorena scena Kosača, Silente, Udruga građana Vrisak , Udruga Vrisak, Herceg Stjepan Kosača, sveučilište, Sveučilište u Mostaru, advent, književna večer, vremenska prognoza, proljeće, vremenska prognoza, BIH, erotska komedija, hrvatski dom herceg stjepan kosača, vremenska prognoza, vrijeme, vremenska prognoza, kosača, filmovi, hrvatski dom herceg stjepan kosača, Akademski zbor Pro musica - Mostar, Akademski zbor Pro Musica, Mostar, Izložba
Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 11; Sokolac 12; Ivan Sedlo i Livno 14; Bugojno 15; Sarajevo 16; Bihać i Srebrenica 17; Sanski Most i Tuzla 18; Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Trebinje 20; Brčko 21; Gradačac 22; Mostar 24°C.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Povremena povećana naoblaka, kod osjetljivih osoba će prouzročiti slabije tegobe u vidu dekoncentracije i glavobolje. Kronični bolesnici i meteoropate također bi mogli imati problema u poslijepodnevnim satima, ponajviše zbog sparnog vremena, stoga ne bi trebali pretjerivati s aktivnostima.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne će većinom preovladavati pretežito sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle i niske naoblake koji će se u centralnim i istočnim područjima duže zadržati. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano s umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano s umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano s malom do umjerenom oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod, prenosi Radio Sarajevo.