Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana
Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 11; Sokolac 12; Ivan Sedlo i Livno 14; Bugojno 15; Sarajevo 16; Bihać i Srebrenica 17; Sanski Most i Tuzla 18; Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Trebinje 20; Brčko 21; Gradačac 22; Mostar 24°C.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Povremena povećana naoblaka, kod osjetljivih osoba će prouzročiti slabije tegobe u vidu dekoncentracije i glavobolje. Kronični bolesnici i meteoropate također bi mogli imati problema u poslijepodnevnim satima, ponajviše zbog sparnog vremena, stoga ne bi trebali pretjerivati s aktivnostima.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne će većinom preovladavati pretežito sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle i niske naoblake koji će se u centralnim i istočnim područjima duže zadržati. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano s umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano s umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano s malom do umjerenom oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod, prenosi Radio Sarajevo.