Elektroprivreda HZ HB još "nije na redu"

Član nametnute Vlade FBiH, Erdal Trhulj, govoreći o masovnim smjenama nadzornih odbora javnih poduzeća i institucija Federacije BiH, rekao je sarajevskom magazinu Start kako Elektroprivreda HZ HB "još nije na redu". "Sada ide natječaj za 14 ili 16 nadzornih odbora kojima je istekao mandat, a tu je i ovo poduzeće." rekao je Trhulj i dodao "Nisam pristalica da se mi mješamo u rad uprave, ona treba upravljati i odgovarati za svoje odluke".

U istom inervjuu Trhulj je govorio i o Mostarskom Aluminiju, a osvrnuo se i na odnose mostarske tvrtke s državnim elektroprivrednim poduzećima prenosi Poslovni portal ba citirajući dijelove razgovora.

"Aluminij nije problematičan kao ovi koji prave dugove ili imaju nerješenu situaciju, on ima ozbiljne potencijale" rekao je Trhulj. Podsjetio je kako je ALuminij prošle godine bio u gubitku 17 milijuna KM, kako je nova uprava zaustavila gubitak i ovu godinu ušla s dobiti. "Oni su napravili i plan uvezivanja staža radnicima koji su otpušteni 1992.g., imaju popis svih koji su tada bili zaposleni i spremni su rješiti pitanje njihovih prava, a mi kao Vlada smo spremni pomoći im otvoriti nova radna mjesta.

Na pitanje razvija li se Aluminij na cijeni struje nižoj od tržišne Trhulj je podsjetio kako je na sastanku nametnute Vlade, Elektroprivrede HZ HB i ALuminija dogovoreno naći model suradnje jer postoji prostor za dogovaranje. "Imati potrošača koji treba 250 MW struje je prava blagodet za bilo kog opskrbljivača" smatra Trhulj.

Treba uveezati Elektroprivrede i gledati kako pomoći industriji ako će to otvoriti nova radna mjesta. Elektroprivrede ne mogu biti tvrtke koje se ponašaju kao privatne" zaključio je.