Džombić se vratio punih ruka

Aleksandar Džombić, Politika
Prema, za sada još neslužbenim informacijama, Izaslanstvo RS dogovorilo je s kineskim velikim korporacija niz velikih infrastrukturnih projekata koji će se realizirati uz potporuKineske razvojne banke CMEC.

Kinezi su zainteresirani za gradnju cijele autocestovne infrastrukture u RS, a najviše s odmaklo u dogovaranju izgradnje autoceste Banjaluka - Doboj. Potvrdio je to i generalni direktor predstavništva CRBC (China Road and Bridge Corporation) u Srbiji.

Narednog će mjeseca u Banja luku stići predstavnici tvrtke Jan Huang zainteresira za ulaganje u proširenje Zračne luke Banjaluka i izgradnju nove kargo zračne luke u Hercegovini, na Zubcima kod Trebinja piše Poslovniportal.ba.

Izaslanstvo RS pregovaralo je u Pekingu i s kineskom državnom korporacijom za izgradnju mostova i hidroelektrana, a i njihovo će izaslanstvo u lipnju posjetiti Banjaluku kako bi nastavili pripremu projekta izgradnje sustava četiri hidroelektrane - Gornja Drina.

Izaslanstvo Vlade RS činili su premijer Džombić, ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević i ministar prometa i veza Nedeljko Čubrilović.

Džombić će konferenciju za novinare održati danas u 11.00 sati.