Dva ljetna kampa u Grahovu

bosansko grahovo

U Bosanskom Grahovu su u tijeku dva ljetna kampa koja su započela 27. srpnja i trajat će tjedan dana, do 4. kolovoza. Organizatori međunarodnog radnog kampa sa skupinom od dvadesetak mladih volontera iz Italije su Udruženje građanki Grahovo i Dobrovoljno vatrogasno društvo Korita iz Bosanskog Grahova. Talijanski volonteri iz okolice Trevisa će s mladima iz Grahova tjedan dana provesti u radnim akcijama i druženju, a iskorisit će priliku za posjet prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima grahovskog kraja i Hercegbosanske županije (Šatorsko jezero, divlji konji na Kruzima, Muzej i galerija na Gorici).

Zahvaljujući kontaktima predstavnika talijanskog Caritasa u BiH i Župe sv. Ilije proroka Bos. Grahovo, ova skupina volontera sa sjevera Italije već petu godinu za redom dolazi u Bosansko Grahovo gdje organiziraju višednevne radne kampove pomažući rad Dječjeg dnevnog centra „Gnijezdo“ ali i socijalno ugrožene pojedince. Od ove godine njihova suradnja se proširila i na DVD Korita kojemu su pomogli u kupnji i opremanju objekta u kojemu će biti sjedište DVD-a i vatrogasni dom. U isto vrijeme Župa sv. Ilije proroka Bosansko Grahovo po drugi put organizira ljetni kamp za djecu uzrasta osnovne škole koji će okupiti dvadesetak djece iz Bosanskog Grahova, Drvara i Knina.

Djeca će biti smještena u šatorskom naselju postavljenom za tu zgodu u dvorištu župne crkve u Obljaju, a program – kojeg će voditi animatori – bit će duhovnog, radnog i zabavno-rekreativnog karaktera. Djeca će se također družiti i s gostima iz Italije s kojima će ići i na zajedničke izlete.