Dugoročna prognoza: Nakon smjene sunca i kiše od 15. rujna obilne padaline

vrijeme
Prema prognostičkim kartama, u periodu od 04. do 10. rujna očekuje se stabilnije vrijeme, uz postepeni porast temperaturnih vrijednosti. Svakodnevno su moguće povremene, slabije pljuskovite padaline, koje će od četvrtka 07. rujna, biti nešto izraženije na zapadu i u Hercegovini, podaci su FHMZ-a.

U jutarnjim satima bit će i dalje relativno svježe, s temperaturama od šest do 12 u unutrašnjosti, na jugu do 17 stupnjeva celzijeva, piše Klix. Danju će biti toplije s maksimalnim vrijednostima koje će se kretati od 20 do 24 u Bosni, a u Hercegovini od 25 do 28 stupnjeva.

Sredinom tjedna doći će do povećanja oblačnosti i pada temperatura - u Bosni će maksimalna temperatura biti 20, a u Hercegovni 25 stupnjeva.

Nakon vikenda slijedi pogoršanje vremenskih prilika što će kulminirati početkom sljedećeg tjedna- 11. i 12. rujna. Veće količine padaline past će u jugoistočnoj i istočnoj Hercegovini.

Uslijedit će kratka stabilizacija, a od 15. rujna slijedi novo pogoršanje u vide obilnih kišnih padalina u cijeloj zemlji. Tako će se zadržati do kraja mjeseca. Promjena u visini temperature neće biti.