Duge kolone na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Gabela Polje i Doljani

toplo vrijeme, Hercegovina, Gabela, granični prijelaz doljani, granični prijelazi, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, granica, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, BIH, promet, magistralni  putevi, promet vozila, bihamk, servisne informacije, aluminj, promet, uprava Aluminija, proizvodnja, BIH, granice, bihamk
Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka-Vrbas 2019", danas do 20 sati, kao i naredna tri dana (do 28.07.) od 08 do 20 sati, obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja deminerskih radova na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište na lokalitetu Razvršće do 14 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tijekom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Gabela Polje i Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se izbjegavanje vožnji na duže relacije tijekom dana, a ako se ipak putuje, preporučuju se češće pauze, saopćeno je iz BIHAMK-a.