FOTO  Državni tajnik Milas nazočio „Danima sjećanja na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata odžačkog i podvučjačkog kraj

Zvonko Milas, odzak
...„Danima sjećanja na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata odžačkog i podvučjačkog kraja" u Posavskoj Mahali, općina Odžak.

Tom prigodom, blagoslovljen je početak gradnje spomen parka svim poginulima u Drugom svjetskom ratu.

Prije svete mise, koju je predvodio vojni ordinariji u BiH mons. Tomo Vukšić, održana je procesija od Spomen parka do Nujića groblja, gdje je državni tajnik Milas, u ime izaslanstva Republike Hrvatske, položio vijenac i upalio svijeće za sve stradalnike. Svetim misnim slavljem na Nujića groblju za sve stradalnike Dugog svjetskog rata, odžačkoga kraja, i blagoslovom gradilišta Spomen parka, poručeno je kako se svaka žrtva mora otrgnuti od zaborava.

Na obljetnici „Dana sjećanja" nazočilo je uz brojne mještane, hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović uz dužnosnike izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina u BiH.

Organizatori „Dana sjećanja 2017. „ su HKD Napredak Odžak, Udruge "Fra Grga Vilić" i župa Doborskog dekanata. Cjelokupni program, održava se od 18. - 28. svibnja te je ispunjen vjerskim, znanstvenim, kulturnim i športskim sadržajima.