Državljanin Velike Britanije kod Gacka krijumčario Iračane

granicna policija bih

... Bosnu i Hercegovinu. Otkriveni su graničnom kontrolom BMW-a, nacionalnih oznaka Velike Britanije, u graničnom pojasu na području Gacka. Vozilom je upravljao M.B.Y. (1986.), državljanin Velike Britanije.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, M.B.Y. lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Krijumčarenje ljudi', te uz izvještaj o kaznenom djelu predat Tužiteljstvu BiH.

Vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. U skladu s Zakonom o strancima državljani Iraka su prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Istoga dana, službenici Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad Granične policije BiH na cestovnoj komunikaciji Ustiprača-Rogatica otkrili su dva taksija u kojima se nalazilo osam stranih državljana.

Vozilima su upravljali bh. državljani V.P. (1956.) i B.M. (1964.). U trenutku kontrole migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Indije.

U tijeku je daljnji rad na ovom predmetu, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Foto: Ilustracija