Državljani BiH samo sa biometrijskim putovnicama mogu u RH, ostalima treba viza

... s Republikom Hrvatskom i Sporazuma o pograničnom prometu s tom zemljom, problem biti riješen unutar Bosne i Hercegovine do održavanja trilateralnog sastanka planiranog za srijedu 19. lipnja u Bruxelessu, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Protiv usvajanja ovih akata glasovao je član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, dok su Bakir Izetbegović i Željko Komšić podržali njihovo usvajanje.

''Nadamo se da će do održavanja trilateralnog sastanka, problem biti riješen unutar BiH. Što se tiče prelaska granice, državljani BiH koji imaju biometrijske putovnice moći će ulaziti bez vize u RH, a oni sa starom putovnicom, morat će imati vizu'', kazali su agenciji Anadolija u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović na današnjoj sjednici odbio je prijedlog dva ugovora o granicama i graničnim prijelazima između BiH i Hrvatske. Radmanović je svoju odluku obrazložio time što smatra da nije ispoštovana procedura te tvrdi da pregovarački tim nije bio odobren.