Država za čovjeka: Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo upotpunosti obustavilo istragu u slučaju "Reket SDP-a"

nihad imamović, SDP BIH, reket, Zlatko Lagumdžija, reket, istraga, država za čovjeka, SDP BIH, reket
Kako prenosi portal Dnevnog avaza „istrga je obustavljena i protiv vlasnika građevinskog poduzeća „Butmir" Huseina - Seje Hasibovića", kojeg se sumnjičilo da je bio posrednik u reketiranju kontroverznog biznismena Nihada Imamovića od strane načelnika općine Novi Grad Damira Hadžića i predsjednika Socijaldemokratske partije BiH Zlatka Lagumdžije.

Kako se saznaje u Tužiteljstvu KS, ova pravosudna institucija je 27. srpnja nije donijela odluku o obustavljanju, već o neprovođenju istrage protiv Hasibovića. Kako je priopćila glasnogovornica Tužiteljstva Jasmina Omićević, ovu je odluku donio nadležni tužitelj i to nakon analize dokumenata dostavljenih iz Tužiteljstva BiH.

Time je, za sada, stavljena točka na aferu „Reket SDP-a", za koju je, prema pisanju Slobodne Bosne, tužitelj Tužiteljstva BiH Dubravko Čampara rekao da mu „više ništa ne treba, niti fali, te da ima svu neophodnu dokumentaciju i dokaze za podizanje optužnice".

Zanimljivo je i da je šef Odjela za privredni kriminal, korupciju i cyber kriminal Sakib Kurešepi, koji je o cijeloj aferi ispitivao načelnika Novog Grada Damira Hadžića naprasno umirovljen, iako se radilo o profesionalcu bez mrlje na karijeri.

Vrhovni tužitelj Tužiteljstva BiH, Milorad Barašin, također je smijenjen, a na njegovo mjesto je, kao v.d. tužiteljica postavljena vjenčana kuma Zlatka Lagumdžije Jadranka Lokmić-Misirača.

(Radiosarajevo.ba)