Dramatičan apel parlamentarnih zastupnika nikšićevoj Vladi

Nermin Nikšić
Zastupnik Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović optužio je Vladu FBiH, nadležna ministarstva i menadžmente javnih poduzeća da svojim "radom" usporavaju investicije u elektro-energetskom sektoru i gradnji, pogotovo putnih komunikacija, "a koje investicije su bile dovedene do samog početka radova za "Mujezinovićeve" vlade".

"Smatram kako nema niti jednog razloga za to, osim političko-kalkulantskih, a što može biti pogubno i za samu Vladu, jer ukoliko se ne počne s izvođenjem radova, prijeti otpuštanje tisuća građevinskih radnika, i to baš u jesen kada im je posao najpotrebniji", navodi Mehmedović u svom priopćenju.

On apelira na Vladu FBiH, političke lidere u FBiH, "da se prestanu baviti kadrovskim križaljkama najniže razine", a Vlada FBiH što prije reagira na zaštiti najugroženije skupine stanovništva BiH - zaposlenih.
 
"Podsjećam vas kako je u BiH pa i Federaciji na sceni najteži oblik izrabljivanja radnika. Nije to više ni socijalistički odnos, ni tajkunsko-kapitalistički, već čisto robovlasnički odnos poslodavaca, pa i Vlade koja je odgovorna za usporavanje investicija u pojedinim javnim poduzećima", ističe Mehmedović.

Dodaje kako u kožarsko-tekstilnoj grani, nažalost, ima slučajeva plaćanja radnika sa samo jednom KM po satu, a radnici su "neprijavljeni".

"Krajnje je vrijeme za reagiranje, jer bojim se kako će za 30 dana za mnoge radnike biti već kasno!

Nemam namjeru kritizirati rad Vlade FBiH, već je potaći na žurnu reakciju i animiranje nadležnih kako bi se sačuvala radna mjesta i dostojanstvo uposlenih u svim granama, angažiranjem nadležnih službi", navodi se u priopćenju poslanika Šemsudina Mehmedovića.