Draganu Paravinji potvrđena kazna od dvije godine i 10 mjeseci zatvora

Na sjednici je Vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu razmatralo žalbe Okružnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu i braniteljice po službenoj dužnosti optuženog Paravinje, izjavljene protiv presude Osnovnog suda u Sokocu.

Obe žalbe su odbijene kao neosnovane i potvrđena je prvostupanjska presuda Osnovnog suda u Sokocu, saopćeno je iz Okružnog suda u Istočnom Sarajevu u poslijepodnevnim satima.

Podsjećanja radi, danas, nekoliko sati ranije, tužiteljica Okružnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu Zorica Đurđević zatražila je strožiju kaznu za Dragana Paravinju, nakon što ga u srpnju ove godine Osnovni sud na Sokocu u prvostupanjskom postupku osudio na dvije godine i deset mjeseci zatvora za silovanje, počinjeno 2002. godine na području općine Pale.

Tijekom iznošenja žalbi na prvostupanjsku presudu, Đurđević je podsjetila da je deset godina maksimalna kazna zatvora, s tim da se uvijek cijene i olakšavajuće i otežavajuće okolnosti.

S druge strane, njegova odvjetnica Milana Borovčanin-Bulić zatražila je oslobađajuću presudu.

Dragan Paravinja uhićen je 26. lipnja kod Srpca, nakon što je Republika Hrvatska raspisala potjernicu za njim zbog povezanosti s nestankom maloljetne Antonije Bilić.

Paravinju traži i Republika Srbija, gdje je pravomoćno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Prije mjesec dana je Tužiteljstvo u Šibeniku podiglo optužnicu protiv Paravinje zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanja Antonije Bilić te za pokušaj silovanja 25-godišnje djevojke iz Omiša.

Fena