Dragan Čović: Spriječit ćemo svako brutalno kršenje zakona kad su u pitanju branitelji

Dragan Čović
...i općine Bugojno, vodstvom i članovima Županijskog i općinskih odbora HDZ-a BiH, te ministrima u Vladi ŽSB-a imenovanim na prijedlog HDZ-a BiH, načelnicima općina i predsjedateljima općinskih vijeća iz reda HDZ-a BiH u ŽSB-u i bugojanskim župnikom fra Vinkom Sičajom.

Jedna od glavnih tema zajedničkog sastanka, koji je bio zatvoren za medije, bila je aktualna revizija koju provodi Ministarstvo za pitanja branitelja Federacije BiH.

HDZ BiH je, istaknuto je na kasnije održanoj konferenciji za novinare, ogorčen dosadašnjom revizijom kojom se «prave eksperimenti oko braniteljske populacije».

- Mi smo svi zato da se revizija napravi, ali nikako selektivno. Prema zakonu svi moramo biti isti, nema onih iznad i ispod zakona. Čuli smo probleme braniteljske populacije gdje su evidentna gruba kršenja zakona u određenim odlukama koje ministar provodi - rekao je predsjednik HDZ-a BiH u Bugojnu, naglasivši:

Bez obzira što je njegov cilj, spriječit ćemo svako brutalno kršenje zakona kad je u pitanju braniteljska populacija.

Na sastanku se razgovaralo i o svim drugim pitanjima koja tište Hrvate u općinama SBŽ-a.

- Dotaknuli smo se svake sredine i upoznali se sa svime što je danas svakodnevnica. 10. veljače u Mostaru imat ćemo jedan okrugli stol koji organizira Hrvatski narodni sabor o izmjeni Ustava i Izbornog zakona u BiH. Naš cilj je BiH u kojoj će svi njezini građani ustavno biti jednakopravni i ja vjerujem da smo danas otvorili puno stranica s mogućnošću da se ostvari jedan takav projekt. Koliko god on izgledao daleko, mislim da nema nijednog razloga da ne završimo idućeg tjedna sve ono što su šestorica predsjednika stranaka krajem prosinca prošle godine usuglasila potpisanim sporazumom - naglasio je Čović, izrazivši uvjerenje da će BiH do lipnja predati kandidatski status za Europsku uniju, nakon čega će se izvršna vlast na svim razinama moći posvetiti postizanju ekonomske i socijalne stabilnosti zemlje.

Fena