FOTO  Dragan Čović sa izaslanstvom u radnoj posjeti Usori i Tešnju

HDZ BiH, dr. Dragan Čović, Usora, tešanj, Denis Lasić
Po samom dolasku u općinu Usora predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića i ministra prometa i Veza u Vladi F BiH Denisa Lasića dočekao je predsjednik OO HDZ BiH Usora i ministar gospodarstva u Vladi ZDŽ, Zvonimir Anđelić s izaslanstvom. Nazočni su bili i Ivo Tadić, izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH i predsjednik ŽO HDZ-a BiH ZDŽ, Josip Martić, ministar prostornog uređenja u Vladi FBiH i predsjednik OO HDZ-a BiH Žepče, te ministri u Vladi ZDŽ-a.
Na samom terenu, na lokaciji mosta Usora, razgovaralo se o mogućnostima rekonstrukcije mosta ali i pristupnih cesta. Naznačeno je koliko bi to bilo važno, da se sami proces izrade projekta i realizacije ubrza. Ministar prometa u Vladi FBiH Denis Lasić, potvrdio je kako će ovaj projekt ići na brzu izradu, jer uveliko znači lokalnoj zajednici.
Nakon toga izaslanstva su se uputila na nogometno igralište NK Usora gdje ih je dočekao predsjednik skupštine kluba i upoznao s aktualnom problamatikom s kojom se ovaj klub susreće. Nogometni klub nema riješeno imovinsko pitanje za stadion i zbog toga na njemu se ne mogu izvoditi nikakvi radovi, a prijeko su potrebni, poput svlačionica i tribina, postojeće su dotrajale i neuvijetne su. Dogovoreno je kako će se i za ovaj problem pokušati naći rješenje kako bi klub mogao normalno funkcionirati.
Izaslanstva su posjetila i poduzetničku zonu u Usori gdje ih je dočekala direktorica poduzeća „IMACO d.o.o." gdje su se upoznali s proizvodnim pogonima i radom ovog poduzeća. Na sastanku i obilasku pogona, razgovaralo se na temu trenutnog stanja, zapošljavanja, kao i konkretnim problemima s kojim se privatna poduzeća suočavaju u poslovanju.
Nakon posjete Usori izaslanstva su se uputila u općinu Tešanj u posjet župi Jelah gdje ih je dočekao župnik Ilija Marinović.