Dragan Čović: Od sada svi idemo za jednim projektom- HNS-om, podržavaju nas Hrvatska i EPS

Dragan Čović
...razgovaralo se o trenutnoj političkoj situaciji u BiH te su se analizirali izborni rezultati. Okupljeni dužnosnici HDZ-a BiH razgovarali su i o aktivnostima u svim općinama ove županije, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Predsjednik Županijskog odbora Đuro Topić u izvješću kojega je prezentirao, pohvalio se postignutim rezultatom, te je pohvalio i sve općinske organizacije ove županije koje su odradile ogroman posao i doprinijeli ovakvom rezultatu, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

HDZ BiH sa koalicijskim partnerima Hrvatskog narodnog sabora u ovoj županiji ima dovoljno osvojenih mandata za samostalno formiranje stabilne Vlade.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović zahvalio se svima koji su bili uključeni u kampanju, te je uz prezentiranu analizu onog što se uradilo, htio čuti koji su planirani naredni koraci.

„Rezultati su izvrsni i oni su toliko dobri da se ponekad pitamo jesmo li mi svjesni što smo postigli ovaj put u ime hrvatskog naroda. Zajedništvo je vrijednost rezultata, jednako je to u Posavini, jednako u Žepču, u Središnjoj Bosni, u Mostaru, u zapadnoj Hercegovini znači, gdje god prođemo taj je trend prisutan negdje izraženije, negdje baš maksimalistički, ali rezultat koji nas sada obavezuje", naglasio je Čović.

„Planiranjem projekata za iduću godinu i proračun ih mora pratiti", naglasio je dr. Čović te nastavio: „mora se vidjeti jedan trend rasta iz godine u godinu ovdje, osmisliti planove koje trebamo raditi i sve ono što smo obećali u našoj kampanji mora biti sadržano kroz proračun ove županije odnosno viših razina vlasti, tako da većinu projekata o kojima smo pričali koji nadilaze razinu županijski vlasti da možemo s viših razina pratiti ovdje i sa entitetske razine i na državnoj razini", kazao je Čović.

Čović je ukratko upoznao nazočne i sa odlukom Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora, o jednoglasnoj odluci da HNS u svim budućim aktivnostima nastupa kao jedno tijelo, odnosno jedinstven politički blok hrvatskog naroda u BiH.

„Prvo smo kao HDZ ostvarili odličan rezultat, ali smo stvorili ambijent da danas u ime Hrvatskog narodnog sabora možemo kazati Hrvatski narodni sabor je predstavnik svih politika Hrvata u Bosni i Hercegovini. To smo zaključili prošli tjedan na razgovorima u Predsjedništvu Hrvatskog narodnog sabora i one političke opcije koje su drugačije radile, razmišljale, pružili smo im ruku i pozvali, ako žele zajedno nastupati u svim aktivnostima HNS-a i svi su prihvatili. Sad idemo svi sa jednim velikim projektom HNS-a u sve dalje rasprave i kad je u pitanju entitetska razina vlasti, izmjena izbornog zakona, reformska agenda i kad je u pitanju državna razina vlasti", kazao je Čović.

Komentirao je Čović i nastojanja i potporu koju svakodnevno dobiva od prijatelja iz Europske unije i iz Republike Hrvatske.

„Vidite koliki je angažman zadnjih sedam dana i predsjednika Vlade Republike Hrvatske, stranaka EPP-a, odnosno onog što jeste Europska pučka stranka, danas prepoznaje interes Hrvata ovdje, pogledajte pismo 11 zastupnika u Europskom parlamentu iz Republike Hrvatske bez obzira jesu li liberali, jesu li SDP, jesu li HDZ, to su tri političke opcije u Europskom parlamentu i jednoglasno su svi stali iza nas, e to je projekat Hrvatskog narodnog sabora", naglasio je.

Legitimno predstavljanje na svim administrativnim razinama je nešto što proizlazi iz odluke Ustavnog suda i jedini uvijet i jedini način da država BiH ima stabilan ustroj i stabilno političko funkcioniranje, kazano je na sastanku, na kome se razgovaralo i o svim potrebitim projektima na ovome području