Dragan Čović: Možda do 2017. ili 2018. uspijemo dovoljno reorganizirati BiH da bude samoodrživa

Dragan Čović: Možda do 2017. ili 2018. uspijemo dovoljno reorganizirati BiH da bude samoodrživa
Na prijemu u zgradu Predsjedništva BiH povodom Dana neovisnosti, čiji su domaćini bili on i Bakir Izetbegović, naglasio je da su nagomilani gospodarski, socijani i svi drugi problemi prioritet njihovog djelovanja i da je uvjeren kako u naredne četiri godine može biti ostvaren značajan napredak u odnosu na aktualno stanje, javlja Fena.

Čović je rekao da je siguran da u ovom mandatu, uz sve probleme s kojim se susreću, mogu ostvariti kandidatski status za EU, pristupiti NATO-u i početi rješavati ozbiljne probleme običnih ljudi u BiH.

Istaknuo je da bi volio da na ovaj datum može reći kako je formirana vlast na svim razinama, te je izrazio uvjerenje da će izvršna vlast u Federaciji BiH i na državnoj razini biti formirana do 11. ožujka.

Čović je naglasio da je pred Predsjedništvom BiH vrijeme iskušenja i zato je pozvao sve koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu, kao i nazočne veleposlanike, da im budu partneri u naredne četiri godine.

Pojasnio je da očekuje partnerstvo u naporima na stabilizaciji gospodarskih i socijalnih tokova u BiH, a da možda do 2017. ili 2018. dovoljno reorganiziraju BiH kako bi bila održiva i kako se više ne bi bavili prošlošću.

Čović je kazao kako vjeruje u bolju budućnost za djecu koja žive u BiH, te da vjeruje da se iz BiH neće odlaziti kao što je to bio slučaj do sada i zamolio je sve za pomoć na tom putu.

Prijemu u Predsjedništvu nazočili su visoki dužnosnici međunarodne zajednice, predstavnici diplomatskog kora, akademske zajednice i javnog života u BiH.

Svečanom prijemu nije nazočio predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić./HMS/