FOTO/VIDEO  Dragan Čović: Hrvati ne traže ništa osim jednakopravnosti

Dragan Čović
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj predsjedništva BiH Dragan Čović čestitao je 26. obljetnicu utemeljenja OO HDZ BiH Busovača predsjenici OV Mirjani Plavčić i članovima stranke.

„Drago mi je što se okupljamo svake godine, ali ne zaboravimo se sjetiti onih koji su dali svoje živote kako bismo mi danas bili ovdje. Ne zaboravimo one koji su ginuli za BiH u kojoj ćemo biti jednakopravni, nemojmo izdati njihove ideale". Izjavio je dr. Čović u samom uvodu svog obraćanja posjetiteljima.

Čović je komentirao i trenutno stanje BH Hrvata istaknuvši kako Hrvatima ništa ne treba niti Hrvati išta traže osim jednakopravnosti, a za nju će se nastaviti boriti svakodnevnim radom i poboljšanjem strategije u idućem izbornom ciklusu.

Spomenuo je i kako postoji mogućnost da sve hrvatske stranke zajedno izađu na izbore, te da ukoliko organizacija bude ispravna - rezultati su neizbježni.

Na temu aplikacije BiH za EU Čović je komentirao kako je hrvatski narod igrao bitnu ulogu u cijelom procesu i da je uvjeren da bez organiziranosti hrvatskog naroda BiH nebi niti aplicirala za EU. Naglasio je i kako do kraja godine očekuje pozitivne osvrte od strane EU, a da će BiH dogodine zasigurno biti kandidat za EU.

„To nas tjera da radimo i upozorimo da sadašnje stanje u BiH mora biti promijenjeno".

Na pitanje TV KISS-a o djelovanju Općinskog odbora HDZ-a Busovača Čović izrazio je iznimno zadovoljstvo radom i djelovanjem OO-a koje „zasigurno doprinosi činjenici da je HDZ stožerna hrvatska stranka i predvodnica svih promjena koje su potrebne Bosni i Hercegovini."

O temi položaja HDZ-a u lašvanskoj dolini, Čović tvrdi kako stranka mora učiniti puno više na tom području nego u prethodna dva izborna ciklusa lokalnih izbora.


„Treba do kraja mobilizirati glasačko tijelo u ovim prostorima. Idućih pola godine iskoristiti za valjan rad i komunikaciju s onima koji su napustili ovo područje u valu odlazaka, osobito mladih ljudi. Važno je da mladi ljudi shvate koliko je važna politička aktivnost, čak i na lokalnoj razini."