Dr. Pinokio': Lagao da je liječnik i operirao u bolnici

Siniša Aleksić (27) iz Omarske kraj Prijedora godinama je lagao da studira medicinu, piše Pressonline. Nakon što je 'diplomirao' zaposlio se u KC Banja Luka i prevario cijeli liječnički konzilij. Policija ga je uhitila u četvrak zbog fasificiranja diplome i niza dokumenata koji su mu bili potrebni za ulogu. Lažnog liječnika u bolnici sada su prozvali 'doktor Pinokio'. Policajcima je pokušao umanjiti štetu pričom da je bio štićenik Doma za nezbrinutu djecu. Međutim, i to je bila laž. U istrazi se nije ni pokušavao braniti od optužbi. Rekao je da je cijeli život sanjao da postane liječnik, ali mu se nije dalo učiti. Aleksić je zaista upisao medicinu 2002. godine, ali nije položio ni jedan ispit. Obitelj u Omarskoj slavila je nakon što se zaposlio u bolnici.

Iako je završio samo medicinsku školu, nije djelovao nestručno. Na sreću, kao stažist samo je držao instrumente kirurzima pa nije mogao ozlijediti pacijente. Suradnici su šokirani jer je bio 'fin, povučen i lijepo odgojen'. Šokirani su i baka Stojica Zimonja i djed Dragutin Berić koji su ga othranili. Kažu da je učio po cijele dane i noći.

Njegova djevojka Dijana ne vjeruje ničemu što je pročitala u medijima.
- Siniša ima diplomu koja dokazuje da je diplomirao medicinu - rekla je. Psiholozi kažu da je njegova obmana posljedica traume iz djetinjstva i previsoko postavljenih ciljeva.

24sata.hr