Donesena odluka: Poticaj za zapošljavanje 8.000 osoba

trazim posao
Odobravanjem dodatnih sredstava Upravni odbor Zavoda znatno je povećao obuhvat nezaposlenih osoba kroz mjere aktivne politike zapošljavanja.

"Naime, tim će se omogućiti zapošljavanje 8.000 osoba umjesto prvobitno planiranih 4.000, a stvorene su pretpostavke da se realizacijom Programa obuhvate sve prijave poslodavaca pristigle do 18. lipnja ove godine, a koje su u skladu s propisanim kriterijima", priopćeno je iz Federalnog fonda za zapošljavanje.

U priopćenju se precizira da je na Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja i sufinanciranja stjecanja prvog radnog iskustva 2015 pristigao veliki broj zahtjeva poslodavaca.

Program sufinanciranja zapošljavanja i sufinanciranja stjecanja prvog radnog iskustva 2015. tek je jedna od programskih aktivnosti Zavoda, a podrazumijeva četiri mjere.

"Jačanja konkurentnosti na tržištu rada, prvo radno iskustvo, prilika za sve, periodično/sezonsko zapošljavanje i vaučer za posao. Program je, između ostalog, namijenjen kategorijama nezaposlenih kao što su mladi bez radnog iskustva, osobe dobi iznad 40 godina i dugotrajno nezaposlene osobe", priopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

FENA