DONACIJA EU Granična policija BiH dobila ključeve pet novih Ford SUV automobila

Ford SUV, donacija, automobili, granična policija bih

Izaslanstvo Europske unije u BiH u petak je predalo ključeve pet novih Ford SUV automobila predstavnicima Granične policije BiH ukupne vrijednosti 124,200 eura.

Šef Sekcije operacija za pravosuđe, unutarnje poslove i reformu javne uprave u ime Izaslanstva Europske unije Nicolas Bizel predao je ključeve zamjeniku direktora Granične policije BiH Fahrudinu Halaču, priopćeno je iz Granične policije BiH.

"Ovaj tip vozila uvelike će pomoći unaprjeđenju kapaciteta službenika Granične policije koji se suočavaju s izazovima migrantske krize", kazao je tom prigodom Halač.

Europska unija do sada je osigurala ukupno 36 milijuna eura bespovratnih sredstava za nastavak podrške Bosni i Hercegovini u području migracija i upravljanja granicama u kontekstu povećanog broja migranata i izbjeglica prisutnih u zemlji od kraja 2017. godine.

Dosadašnja pomoć osigurana sredstvima EU-a Graničnoj policiji BiH uključuje minibus vozilo donirano u veljači ove godine, kao i jačanje kapaciteta kroz financiranje smještaja policijskih službenika te plaćanje goriva za vozila koja koriste policijski službe.