DOM NARODA FBiH Klub Hrvata osudio skrnavljenje katoličkog groblja u Tuzli

katoličko groblje, Tuzla
Tip.ba

Izaslanici Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH (DNPFBiH) najoštrije su osudili "posljednji u nizu slučajeva skrnavljenja katoličkog groblja u gradskom naselju Tetima u Tuzli".

Istodobno, Klub Hrvata od istražnih tijela, a prije svih Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije ali i Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH, traži žurnu istragu i primjereno kažnjavanje počinitelja ovog dosad neviđenog načina skrnavljenja grobova - otvaranjem grobnica pokojnika.

- Očigledno je da ne dajući mira ni mrtvima počinitelji žele, a prema podacima s terena i uspijevaju protjerati i malobrojne preostale Hrvate iz Tuzle. Upravo zato posljednji u nizu slučajeva skrnavljenja katoličkog groblja u Tuzli zahtijeva dodatno angažiranje istražnih i pravosudnih tijela u Tuzlanskoj županiji i Federaciji BiH - navodi Klub Hrvata u priopćenju.

Kako se nadalje navodi, "samo rasvjetljivanjem i primjerenim kažnjavanjem počinitelja kao i nalogodavaca ovog perfidnog slučaja skrnavljenja katoličkog groblja moguće je zaustaviti posljednji ovakav posebno okrutan i necivilizacijski načina progona tuzlanskih Hrvata".