Dok vlada najavljuje stezanje remena, ministar Čamber kupio "volvo" za 80.000 KM!

Njegov prvi čovjek, ministar Vjekoslav Čamber, prije nekoliko dana počastio se novim automobilom, terencem prestižne marke "volvo", koji bez dodatne opreme košta oko 80.000 maraka, saznaje "Dnevni avaz".

Prodaja automobila

Ovo  je jučer potvrdio i sam Čamber, kazavši da je "passat" koji je vozio njegov prethodnik Perica Jelečević, jednostavno, dotrajao.

- Točno je, kupili smo novi automobil, jer su nam postojeći dotrajali. Nismo imali druge opcije. Ovaj automobil bio je jeftiniji od "passata" - objašnjava Čamber.

Federalni ministar rada i socijalne politike kaže da će stari službeni automobili, a njegovo ministarstvo ih ima pet, prema odluci Vlade FBiH, ići na prodaju.

Čambera, očito, ne brinu ni upozorenja federalnog ministra finansija Ante Krajine, koji je prije nekoliko dana iz Mostara upozorio da bi dug Federacije BiH u 2012. godini mogao iznositi i do 350 miliona maraka!?

Dva kvara

U lipnju je, nekoliko mjeseci prije kupovine skupocjenog automobila, Čamber u Avazu  poručio umirovljenicima da nema šanse da mirovine budu povećane. A škrt je bio i na riječima jučer kada je upitan ne čini li mu se neprimjerenom njegova rastrošnost u vremenu kada novoimenovana Federalna vlada najavljuje stezanje remena i u svojim ministarstvima.

- Mi, jednostavno, nemamo drugog izlaza. Ni na službeni put ne možemo ići, dva puta se dešavalo da nam auto stane na autoputu - objašnjava ministar Čamber.