Dok ga je policija tražila zbog pljačke, on se vratio u zatvor

Aliću je dopust iz zatvora istjecao jučer u 9 sati, a on se pred zatvorskim vratima pojavio pola sata ranije. Navodno je smještan u samicu gdje bi trebao čekati inspektore MUP-a radi saslušanja. Policajci su ga posljednjih dana bezuspješno tražili po Zenici. Zamjenik upravitelj zeničkog KPZ-a Josip Pojavnik je potvrdio da se Alić, koji izdržava višegodišnju zatvorsku kaznu zbog izazivanja teške prometne nesreće, vratio s dopusta. "On je i ranije izlazio na slobodne vikende i dopuste. To je zaslužio svojim ponašanjem, poštovao je kućni red", rekao je Pojavnik.
Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojske županije, potvrdila je da se Alića sumnjiči za pljačku poštanskog kombija u zeničkom naselju Kula. "On se još vodi kao osumnjičeni, a bit će saslušan u skladu s procedurom. Ne mogu reći kada će se to dogoditi", rekla je Ahmić.

Sanjin Kulenović, glasnogovornik Tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, nam je jučer popodne potvrdio da Tužiteljstvo još nije obaviješteno da se Alić predao. "Osumnjičeni A. A. se još vodi kao bjegunac", rekao je Kulenović. Podsjetimo, trojica razbojnika naoružana automatskim puškama su u petak Golfom prepriječila put poštanskom vozilu, a potom su zaprijetila poštarima da će pucati te su im uzela vreće s novcem. Ukradeno je oko 40 tisuća maraka. Nekoliko sati nakon pljačke policija je uhitila Alenovu braću Adija i Elvisa. Adi je zadržan u policiji jer su nađeni dokazi koji ga povezuju s pljačkom, dok je Elvis pušten jer policija nije imala osnove za njegovo zadržavanje. Naknadno je uhićen Alenov susjed Sead Dizdar. Prema dosad prikupljenim tragovima, Alen, njegov brat Adi i susjed Sead su sudjelovali u pljački kombija. Iz Tužiteljstva doznajemo da je već zatražen pritvor za Adija Alića i Seada Dizdara. Jučer se očekivala odluka Suda o tome hoće li njih dvojica biti pritvorena ili ne.

Još se ne zna gdje je nestao novac. Zasad se sumnja da ga je Alen negdje skrio. Policija je našla puške koje su razbojnici odbacili, kao i prazan kovčeg u kojem su prenosili novac.

Inače, Alen Alić je u zatvoru u Zenici završio jer je skrivio jednu od najtežih prometnih nesreća u BiH. Prije devet godina vozio je pijan i drogiran te je skrivio sudar u kojem su četiri djevojke poginule. Zbog toga je osuđen na 12 godina zatvora. Odležao je veći dio kazne. Navodno policija protiv njega vodi istragu i zbog još jednog razbojstva koje je počinio tijekom jednog prijašnjeg dopusta. Prošle godine je ranjen u noge dok je bio na dopustu. Nikad nije otkriveno tko je tada pucao na njega. Alić bi kaznu trebao odslužiti u prosincu 2014. godine.

Piše: I.Herceg / dnevni-list.ba