Dogovorena imenovanja u javnim poduzećima u Federaciji

Dragan Čović
Prvi čovjek SBB-a BiH Fahrudin Radončić izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom, napomenuvši kako se još jednom pokazalo jednoglasje vladajuće koalicije, čemu svjedoči i dogovor o spornim pitanjima.

- Dana je puna podrška Vladi FBiH te razgovarano na koji način pomoći izvršnoj vlasti kako bi radila brže, efikasnije i uspješnije. Isto tako, konstatirano je kako se infrastrukturni radovi moraju pokrenuti, kako poticati investicije, stvaranje boljeg poslovnog okruženja. Ukoliko su se od strane bilo koga očekivali različiti tonovi, toga nije bilo nego je pokazano jednoglasje vladajuće koalicije, poručio je Radončić.

Imenovanja

S obzirom kako su se u posljednje vrijeme "lomila koplja" oko imenovanja u pojedinim javnim tvrtkama, neizbježna tema razgovora bila su i kadrovska rješenja. Naime, prema mnogima, koalicija na federalnoj razini našla se pred velikom izazovom koji je prijetio da preraste i u sukob oko pojedinih kadrovskih prijedloga. Radončić je rekao kako su nesuglasice o imenovanju određenih osoba u javna poduzeća očekivana kada su u pitanju koalicijski odnosi, ali da je sve riješeno.

- Dogovorili smo sva imenovanja u poduzećima, gdje do sada nisu bili imenovani direktori i upravljačka struktura, nakon isteka mandata. Jedno od tih poduzeća su i Autoceste FBiH, kazao je Radončić. Ipak, jučer nije želio otkriti imena novih rukovoditelja u javnim tvrtaka.

Mostar, popis,...

Iako se očekivalo kako će jedna od tema razgovora na najvišoj razini biti i problematika oko izbora u Gradu Mostaru, to se ipak nije dogodilo te će se o tomu, kao i posljednjih problema i nesuglasica koje su se pojavile oko popisa stanovništva razgovarati na nekom od sljedećih sastanaka.

Jučerašnjem sastanku su prisustvovali predsjednici SDA, SBB-a i HDZ-a - Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Dragan Čović, predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić te ministri u federalnoj Vladi.

Dnevni list