Dodik optužio bošnjačke čelnike za povezanost s vehabijama

Milorad Dodik i Nikola Špirić optužili su bošnjačke čelnike za povezanost s vehabizmom, čiji je cilj stvaranja muslimanske države bez Hrvata i Srba, izvijestili su u utorak mediji u Republici Srpskoj (RS).

'U BiH je na sceni globalni islamski terorizam kojemu treba sasjeći korijene političke i vjerske potpore koja sežu do džamija. Bošnjačko vodstvo mora jasno kazati želi li uništiti to zlo i želi li suživot sa Srbima i Hrvatima', rekao je Špirić u izjavi za medije.

Dodao je da se vehabijski sljedbenici nalaze u institucijama države i da im je cilj stvaranje vjerske države u BiH pogodne samo za muslimane bez Srba i Hrvata.

Dodik je pak ustvrdio da posljednja zbivanja u Bugojnu ne pridonose pozitivnom imidžu BiH u svijetu te da se u zemlji nalazi 3.000 osoba koje su evidentirane kao potencijalni teroristi.

Špirić i Dodik su takve optužbe izrekli nakon eksplozije u Bugojnu i pošto su mediji u RS-u objavili da skupina radikalnih muslimana (vehabija) prati kretanja srpskih dužnosnika te da je povećan stupanj njihove zaštite.

(Hina)